Одбојкаши Војводине у ишчекивању почетка плеј-офа

Најважнији део сезоне требало је да почне још прошле седмице када су одбојкаши Војводине НС семе у Новом Саду имали заказан први сусрет четвртфинала плеј–офа са Црвеном звездом, али је због коронавируса по ко зна који пут морало да дође до промене плана и прилагођавања новонасталој ситуацији.
ОК Војводина/ Стеван Симић једва чека четвртфиналне сусрете
Фото: ОК Војводина/ Стеван Симић једва чека четвртфиналне сусрете

У редовима београдских црвено–белих тројица играча су позитивна и одложен је почетак борбе за титулу, али се још увек не зна до када. Из главног града никако не стижу информације о новом термину, а што се дуже чека, више ће онај ко прође у полуфинале, а очекује се да то буду Новосађани, бити у неповољној положају пред ту фазу, јер ће имати мало времена за одмор и припрему.

– Ова непланирана пауза нам никако не одговара, као ни ишчекивање прве утакмице четвртфинала. Из дана у дан чекамо да нам кажу када ћемо играти. Ово је виша сила, ипак је корона у питању. Ми сада користимо време да више тренирамо и да се што боље припремимо за најважнији део сезоне. Не би баш било добро да испаднемо из такмичарске форме у овом тренутку, тако да смо у Спенсу спаринговали са Партизаном, који, такође, не игра четвртфинале јер Ниш има проблема са вирусом – описује капитен шампиона Стеван Симић како се екипа  прилагођава овој ситуацији.

У плану је био и други „радни састанак“ са црно–белима, али је отказан. С њима Новосађани свакако не могу да се сретну у полуфиналу, јер ће на Раднички, ако прођу Звезду, што је очекиван сценарио.

– Иако одиграмо са Београђанима само две утакмице, одмах нам почиње и полуфинале и немамо пуно времена за одмор и припрему. Тако и радимо и спремамо се и физички и психички да играмо утакмице на свака два дана. Шта се мора, није тешко. Спремни смо на све.

Црвено–бели, који јуришају на пету узастопну титулу, одиграли су само једну утакмицу под руководством новог тренера Слободана Бошкана.

– Није пуно мењао обим тренинга и мени се свиђа како ради. Има доста играчког искуства, успеха и као тренер, професионално приступа свему. Помало је било чудно пошто нам је донедавно био спортски директор, сада је у другој улози и имамо другачији однос, али полако се навикавамо и сматрам да ћемо заједно остварити најважнији циљ, а то је освајање титуле – поручио је Стеван Симић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести