Одбојкашице Србије победиле Мађарску за четвртфинале ЕП

БЕОГРАД: Женска одбојкашка репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале Европског првенства, пошто је вечерас савладала Мађарску 3:0 (25:20, 25:19, 25:17).
o
Фото: ossrb.org

Пред више од 7.000 гледалаца у београдског Арене најефикаснија у екипи европских и светских шампионка била је Тијана Бошковић са 19 поена.

Ривал у четвртфиналу, 1. септембра од 20 сати биће Француска, која је претходно савладала Хрватску 3:2.

Терзић: Битно им је да победе и што пре оду у хотел....

Наша екипа игра до оног момента када види да може да победи било каквом игром. Не интересује их квалитет игре, него да што пре заврше утакмицу и оду у хотел, изјавио је селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић после победе против Мађарске и пласмана у четвртфинале Европског првенства.

Моја улога јесте да им објашњавам колико је то опасно и да испадање из ритма може да буде погубно за наредне утакмице. Њихово је да раде оно што мисле да треба. Видећемо како ће ићи до краја, рекао је Терзић новинарима.

Противник у четвртфиналу биће Француска, коју је Србија већ једном савладала на шампионату.

Француска је, по мом мишљењу, сигурно најпријатније изненађење на овом Европском првенству. Не због резултата, већ због начина на који играју и екипе коју имају. Види се да екипу спремају за Олимпијске игре у Паризу. Млада су и врло перспективна екипа. Још увек не могу да се носе са врхунским репрезентацијама, јер немају искуство. Не би требало да имамо проблема да победимо ту утакмицу, али могли бисмо да направимо спектакл, рекао је Терзић.

Срска одбојкашица Тијана Бошковић рекла је да је разлика у квалитету против Мађарске била и више него очигледна, али да су се трудиле да одиграју што бољу утакмицу.

Надам се да ћемо бити још боље у четвртфиналу. Предстојеће утакмице су најважније на турниру, изјавила је Бошковић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести