Одбојкашког шампиона ће одлучити мајсторица Војводине и Звезде

Шампиона Србије у одбојци одлучиће мајсторица финала плеј-офа. Војводина НС семе поражена је од актуелног шампиона Црвене звезде са 3:1 (22:25, 25: 15, 25:15, 25:19) и резултат у серији је сада 2:2.
odbojka zvezda vojvodina, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

Новосађани су на препознатљивом нивоу одиграли само први сет, а онда је до краја меча Звезда доминирала. Четврти меч серије био је први који није завршен максималном победом једне од екипа, гости су после освајања уводног сета помислили да ће се све некако само од себе завршити, а Звезда је због „ножа под грлом“ заиграла одлучније и то јој се исплатило.

Новосађани су много боље почели, на сервисе Симића направили уводну серију, а нешто касније, после напада Премовића и блока Станковића, натерали тренера Звезде Кобиљског да затражи и други тајм-аут код резултат 8:2. Као на трећој утакмици, Османкач је почео с младим Тодоровићем на месту дизача, а то је поново био фактор изненађења за домаћина. Неколико одбрана донело је Воши контре и без проблема је гостујући тим, преко Мехића, на обавезном одмору водио са сигурних 12:5. Асом Симића и контром Премовића, Новосађани су имали огромно вођство у yепу (20:13) и чинило се да је одлучен сет, али је онда Воша просула четири узастопне лопте и вратила се неизвесност. То је актуелног шампиона одржало у игри, а при резултату 20:22, Османкач је морао поново да прекине серију ривала, али је Машуловић блоком донео велику неизвесност. Ипак,  пролазом Мехића и грешком Гмитровића, Новосађани су повели.

Звезда је одмах почетком другог сета додала гас, напала сервисом и увећавала предност. Приморало је то госте на измене, па су шансу добили резервисти Перић и Вучићевић, али је пријем сервиса Новосађана знатно опао. С друге стране, Београђани су ухватили прави талас пренути уласком Гмитрровића, али су пре свега користили грешке противника, који је због немоћи упао у велику нервозу. Расла је предност домаћих, Воша је била у минус фази и дошло се до изједначења у сетовима.

Thumbnail

Контролу су држали Београђани и почетком трећег сета, али је Војводина стизала и била у игри. После сервиса Петровића, али и добрих потеза Гмитровића, Звезда је повела 12:8 на обавезном одмору. Током другог сета, па до средине трећег, блок домаћих био је одличан, максимално покретан и правио је разлику. Напади Новосађана били су прочитани, па је на 16:10 Радовић заменио Тодоровића. Ипак, није било решења, ризиковали су гости, заиграли брже, али нису могли против Звездине одбране и блока и колосалну предност од 20:13, домаћин је брзо преточио у вођство преко Стојсављевића и Нејића.

Иако су Београђани повели са 3:0, после тајм-аута је Воша коначно поново заиграла. Бољи сервис, брже контре и понека грешка Звезде, донели су преокрет и контролу гостима (10:7), али накратко, јер се веома брзо дошло до новог егала. Поново је тим из Новог Сада почео да греши и то увек у тренуцима када се резултат ломио, а после ас сервиса одличног Петровића, повео је домаћин 20:15.  После две везане грешке Нејића, Воша се примакла, али је поново се посустала због сопствених грешака и Звезда је изборила пети меч који се игра у Новом Саду, 26. априла.

БЕОГРАД: Хала УСЦ „Вождовац“, гледалаца: 450, судије: Петровић (Ужице), Јанковић (Стара Пазова).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (л), Самарyић, Петровић 1, Гмитровић 23, Машулловић 9, Милутиновић 2, Нејић 12, Штавлић, Стојсављевић 14, Мунћан 5, Благојевић 2, Вељовић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 5, Вучићевић 1, Илинчић, Станковић 6, Премовић 17, Надаждин, Кујунyић 7, Пековић (л), Мехић 13, Радовић, Тодоровић, Перић 1.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести