ОС СРБИЈЕ ПОДРЖАО ХРВАТА ЗА ПРЕДСЕДНИКА, не слуша Боричића!

Роко Сикирић, некадашњи репрезентативац Хрватске, поднео је кандидатуру за место председника Европске одбојкашке конфедерације (ЦЕВ) и један је од главних фаворита да на овом месту замени Александра Боричића.
1
Фото: ОССРБ

Први човек хрватског одбојкашког савеза Фране Жанић, јуче је потврдио вест о Сикирићевој кандидатури и посебно истакао подршку Одбојкашких савеза Словеније и Србије.

„Кандидатура Рока Сикирића велика је обавеза и част једног тако малог савеза, какав је наш. Бројне земље и партнери стали су уз нас, попут Словеније и Србије, који су били и зачетници ове идеје. Ту је и велики број других земаља, који су на нашој страни“, изјавио је између осталог Жанић.

Хрватски медији јављају да Сикирић има велике шансе да дође до председничке „фотеље“, јер наводно има подршку више од 20 Савеза, међу којима је и федерација тзв. Косова.

Иначе, јуче је Одбојкашки савез Србије, на својим друштвеним мрежама честитао Року Сикирићу и Хрватском одбојкашком савезу на кандидатури, уз жељу „да заједно стварају нове и још боље услове за развој европске одбојке“.

Цела прича не би била помало и чудна, да Александар Боричић, дугогодишњи председник Одбојкашког савеза Србије, али и Европске конфедерације у два мандата, не подржава другог кандидата, Италијана Рената Арену. Дефинитивно је да садашње руководство ОССРБ и један од најутицајнијих људи у свету одбојке, сада нису на истим таласним дужинама.

Избори у ЦЕВ су заказани за крај августа 2024. године на Конгресу у Напуљу.

(Спорт клуб)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести