Пионири Војводине НС семе СК Волеја најбољи у Покрајини

Пионири СК Волеја, с префиксом Војводина НС семе, освојили су Првенство Војводине и поново изборили место на државном такмичењу, које ће се одржати крајем маја месеца.
VOJVODINA NS SEME SK VOLEJ - NOVI SAD
Фото: Екипа Војводина НС семе СК Волеј, фото: ОК Војводина НС семе

Млади одбојкашки клуб, који пуни 10 година, ниже успехе у млађим селекцијама дечака и истиче се радом у време када је мушких колектива све мање.

Прошле године пионири СК Волеја били су трећи у Србији, пре тога четврти у Покрајини, а годину пре тога девети у држави и трећи у Војводини. Добар рад донео је титулу, али се ту не завршавају амбиције, већ се интезивно размишља о наредној акцији.

„Од јуна прошле године траје сарадња с Војводином НС семе, наши талентовани клинци у великом клубу настављају каријеру од кадетског узраста. Истекла нам је лиценца за такмичење јер је неопходан први тим, а концепција нашег клуба је рад с дечацима до истека пионирског стажа. Договор је такав да тада наша деца иду у кадете Воше и проширили смо сарадњу на првенство Покрајине. То су још раније прихватили Никола Салатић и Никола Марић, а и нови спортски директор Слободан Бошкан задовољан је нашим радом и сарадњом, те потенцира квалитетан рад с децом“, каже Слободан Велемир, координатор свих селекција у клубу.


Добра сарадња са свима

Све је мање клубова који пажњу посвећују мушкој одбојци, па је зато неопходна добра сарадња и СК Волеј није изузетак. Поред тимова из Трофеја Новог Сада (Футог, Стражилово, Воша и Дунав волеј), СК Волеј сарађује са Сремом из Сремске Митровице, Клеком, Пролетером из Зрењанина, Партизаном из Бача и Бачком Паланком и сви су на истом задатку, стварање нових олимпијских победника.


Играо је СК Волеј новогодишњи турнир у Новом Саду, у конкуренцији 12 кадетских екипа,  с пионирима били су четврти, а Војводина је тада била прва.

„Три године узастопно смо шампиони Трофеја Новог Сада, ево и четврту годину смо најбољи и никада се нећемо одрећи тог такмичења, јер су сва деца кренула одатле и временом стасавала у врсне играче. Све то је неопходно да би се напредовало, а као што је познато, у мају месецу је државно првенство. Планирамо шест утакмица с кадетима, да кроз добре спаринге припремимо екипу за то такмичење где су нам велике амбиције. Уз мало среће, мислим да  можемо поново међу четири најбоља клуба у Србији. Главни конкуренти су нам Срем, који одлично води тренер Станислав Савић, затим ВГСК, Блок аут, Ас и Ваљево.“


Турнир за јубилеј

Поводом прославе 100 година присједињена Војводине Србији, у плану је одигравање турнира између селекција Срема, Баната и Бачке. Тренер СК Волеја Митар Бањац биће тренер Бачке, а после триагонала, репрезентација Војводине ће дочекати остале регионе из Србије и турнир ће бити одигран у јуну под покровитељством Покрајине и Града.


У клубу ради четири школована тренера: Митар Бањац, Драган Стојић, тренер асистент Тамара Ђуркић и Драган Грујичић са школом одбојке. Са око 150 чланова један су од најмасовнијих клубова у граду.

„Долазност на тренинге нам је око 95 одсто, готово сви капацитети су стално пуни. Код нас у клубу је главни рад с децом, не само у спортском, већ и у педагошком смислу. Председник клуба Андрија Герић и спортски директор Васа Мијић су прошли комплетан рад од млађих категорија па до олимпијског злата и знају како се стварају шампиони. После Уроша Малешевића и Уроша Мишковића, који су били у пионирској а сад су у кадетској репрезентацији, наш либеро Страхиња Вуловић и средњи блокер Вељко Ћулибрк су на ширем списку пионирске репрезентације, па и то показује наш потенцијал и рад“, истакао је Велемир.

Из пионирског састава клуба излази шест дечака, па ће остати они рођени 2003. године којих је мало (свега шест), али планови клуба су да се селекција обогати и да им се придодају најталентованији млађи- 2006/07. којих има око 40 у погону. Сматрају у клубу да би баш та генерција могла да постиже ваљане резултате.

Марко Ристић

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести