Шеф стручног штаба ОК Војводина Неџад Османкач: Шампионски смеч за дуплу круну

Одбојкаши Војводине НС семе завршили су полусезону у нашем првенству с једним минималним поразом и десет победа, а испустили су свега шест сетова.
osmankac n
Фото: Неџад Османкач, фото: Дневник (Ф. Бакић)

После несрећног испадања из квалификација за Лигу шампиона, наставили су такмичење у ЦЕВ Купу и у другој половини јануара их очекује двомеч осмине финала с пољском Решовијом из Жешова.

Све се за сада одвија по плану актуелног шампиона, амбиције су темељно постављене пре почетка сезоне и не мењају се, а везане су за освајање дупле круне.

„После паклених новембра и децембра, играчи су мало дошли до даха, имали су два и по дана паузу за Нову годину, да се одморе и регенеришу, а ове седмице смо кренули с тренинзима. Пауза од два и по дана нас све очекује и за божићне празнике, а од идуће седмице крећемо с јачим радом јер је близу паклена друга половина јануара, где нас чека много тешких утакмица. Почећемо неугодним гостовањем у Крагујевцу, па нам долази Решовија и све тако, у ритму среда-субота, до половине фебруара“, рекао је шеф стручног штаба Војводине НС семе Неџад Османкач.


Семинар у Атини

Османкач ће радно провести божићну паузу јер га очекује пут у Атину, где ће одржати предавање на тренерском семинару, који организује тамошњи Савез.

„На позив председника ОШ Зорана Гајића, Вања Банковић и ја идемо у Атину да одржимо кратка предавања тамошњој тренерској организацији, која има велику и добру сарадњу с нашом. Све се ускладило с божићном паузом, па ћемо скокнути до Атине, да се дружимо с нашим великим пријатељима у Грчкој. Надам се успешном и радном семинару, Тренерска организација Грчке јака је. Председник Савеза Коста Харитонидис, чија је ћерка студирала у Новом Саду, добро зна нашу културу и одржавамо најлепше могуће контакте“, истакао је Османкач.


Ипак, задовољан је Османкач урађеним у полусезони.

„Полусезону смо одрадили добро, имамо један пораз и укупно шест изгубљених сетова у домаћем првенству. Добро смо се показали и у Европи, остао је жал за пропуштеним с Тулузом у Лиги шампиона,што смо приписали нашој младости. Најбитније је да момци стасавају из утакмице у утакмицу, остали смо једини наш клуб у Европи, уз Визуру која је у Лиги шампиона, и због тога сам задовољан. Двомеч с пољском Решовијом ће бити добар тест, али и награда за све нас у клубу. Играчи ће моћи да се одмере с веома добром пољском и екипом, пуном одличних домаћих играча и странаца.“

Све се лагано склапа у шампионски мозаик, два појачања допринела су квалитетнијем раду на тренинзима, као и квалитету и искуству.

„У игри смо за два домаћа трофеја, како смо и планирали. Неки млади играчи су стасали и оправдали поверење, као Божидар Вучићевић, а Деда Мраз нам је донео два појачања, која су донела недостајуће искуство. Другачије је сада на тренинзима, донели су квалитет и озбиљност и боље се ради, а очекујем да ће они донети сигурност и квалитет када буде требало.Ваљано се припремамо за оно што нас очекује,следи згуснут календар, али играње јаких утакмица може само да нам користи. Истина, биће мање времена за тренинг, с тим што ће  играчи расти кроз утакмице. Неће бити паклено као што је то било у протекла два месеца, што значи да ћемо све издржати. Све је у служби припрема за завршницу шампионата и домаћи Куп. Спремамо се да смечујемо за дуплу круну.“

Нови председник клуба Драгољуб Збиљић познат је по великим амбицијма, које се уклапају у клупске.

„Задатак Војводине је увек дупла круна, тако да се ништа није променило у том смислу. Што се Европе тиче, видећемо када се сезона заврши где смо и којим ћемо путем наставити. Играње у Европи зависи највише од финансијких могућности, тако да то такмичење захтева стабилност, буyет од минимум милион до два милиона евра и тек у том случају можемо озбиљно да причамо о игрању великих такмичења“, закључио је Османкач.      

М. Ристић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести