СП: Србија феноменална против Италије 3:0, на корак од полуфинала

ТОРИНО: Одбојкаши Србије одиграли су још један меч за памћење. „Орлови“ су сјајном игром, готово без грешке, савладали домаћина Италију и дошли на корак до пласмана у полуфинале Светског првенства.
f
Фото: FIVB

Максимална победа дошла је после сјајне игре читавог тима Србије, а Италија је била потучена до ногу и није се ништа

путала од почетка до краја меча. У четвртак ће Србија од 20.30 часова против Пољске имати прилику да осигура пласман међу четири најбоље селекције на свету, чак и освојеним сетом.

Расположени Атанасијевић и добре одбране донеле су нашем тиму рано вођство, а после ас сервиса Ивовића Србија је повела 9:6. Наставио је Лисинац да погађа са сервиса, а после две грешке Италијана, „Орлови“ су повели 15:10 и натерали Бленђинија на тајм-аут, али без успеха јер је ас одсервирао Подрашчанин за 16:10 на

другом обавезном одмору. Као у трансу је играо Атанасијевић (девет поена у првом сету), није противник могао да га „пипне“, али играла је српска машина и предност је константно расла све до убедиљивих 25:15, а све је заокружио асом Урош Ковачевић.

Фото: FIVB

Консолидовала се Италија у наставку, али је то било довољно само за егал. Добри пријеми на обе стране нису дозвољавали противничком блоку да се истакне, а очекивано су кренуле провокације домаћина упућене Атанасијевићу. Тек после две добре одбране Мајсторовића, наш тим је поново дошао до осетније предности после сјајне тимске игре (11:7), а ас Лисинца и грешка Ланце донели су водство 14:9 и поново је реаговао тајм-аутом селектор Италије. То је дало крила домаћину који је заиграо боље, али грешка Зајцева и контра

Ковачевића вратили су све на претходну меру. Италијански блок је прочитао Атанасијевића што је донело мало неизвесности, али само док на сервис није дошао Марко Ивовић и био тамо до резултат 22:18. Блок Јововића ставио је тачку на дуплирање вођства Србије.

Фото: FIVB

Распламсала се игра на обе стране, атомска одбојка донела је благу предност нашој репрезентацији на почетку трећег периода игре (8:6). Мењао је селектор домаћина, али није никако могао да нађе поставу која би парирала разиграном противнику. Наставила је Србија да погађа сервисе, али и да игра паметно и стрпљиво у пољу и нападу.

Зато је до другог техничког тајм-аута наша репрезентација имала великих четири поена предности (16:12). Ас Подрашчанина, а затим и блок Атанасијевића коначно су разбили сваку наду домаћина јер је предност „Орлова“ износила 20:13. Без проблема је Србија привела меч крају заокруживши сјајну партију и готово пласман у полуфинале.

Србија – Италија 3:0 (25:15, 25:20, 25:17)

Хала „Пала Алпитур“, гледалаца: 10.500, судије: Зенович (Русија), Лиу (Кина).

СРБИЈА: Околић, Ковачевић 8, Катић, Петрић, Крсмановић, Ивовић 8, Јововић 1, Атанасијевић 19, Лубурић, Мајсторовић (л), Подрашчанин 4, Росић (л), Лисинац 10, Костић.

ИТАЛИЈА: Кланделаро, Рандацо, Баранович, Хуанторена 4, Ђанели, Росини (л), Мацоне 9, Зајцев 8, Ланца 4, Честер, Колачи (л), Маруоти 1, Анцани 4, Нели.

М. Ристић
 

Грбић: Сјајан посао, као казнена експедиција смо

ТОРИНО: Селектор одбојкаша Србије Никола Грбић био је презадовољан после победе против Италије 3:0 и поручио да исти приступ очекује против Пољске.Србија вечерас игра против Пољске и само један сет биће довољан за пласман у полуфинале.

"Момци су одрадили феноменалан посао, елиминисали су и умирили противника одбраном. Играти против екипе која се тако брани као што смо ми то радили, одузима велику снагу. Резултат је прави показатељ односа снаге на терену", рекао је Грбић.Он је додао да против Пољске очекује потпуно другачију утакмицу од оне којиа је одиграна у другој фази, у којој су Пољаци славили. 

"Тај пораз биће стимулативан за све нас. Идемо корак по корак, као казнена експедиција смо и супротставићемо се сваком ко нам дође на пут", поручио је Грбић.

(Танјуг)


И група

Русија – Бразил 2:3

Четвртак

Русија – САД (17)

Петак

САД – Бразил (17)

 

Ј група

Србија – Италија 3:0

Четвртак

Србија – Пољска (20.30)

Петак

Италија – Пољска (21.15)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести