Суперлига: Пазарци бољи у дербију

Одбојкаши Војводине НС семе претрпели су први овосезонски пораз и то у дербију првенства у Новом Пазару, али после велике борбе у пет сетова.
Trojni blok Novosadjana
Фото: Тројни блок Новосађана преслаб за Нови Пазар

У дуелу водећих тимова с табеле, поново је домаћин славио, али су и Новосађани имали своје шансе. Водио је Нови Пазар 2:0, Воша је стигла на 2:2, а одлука је пала код резултата 8:8 у тај-брејку када су домаћи направили серију 6:0.

После лагано изгубљеног првог и тесног другог сета, тренер Воше Османкач је промешао карте, али био је приморан на то. Још у другом сету, млађани Перић заменио је повређеног Вучичћевића, а касније је Кујунџић ушао на место коректора и то је дало резултат, а искусни Вемић је почео трећи сет. То је све дало резултат, Новосађани су проиграли, а домаћин ниј  емогао да се снађе у новим условима на терену и Воша је без велике муке изборила завршни сет.

На почетку последњег сета прорадио сервис Новог Пазара, Вукашиновић је био у елементу, а Хамзагић с три поена донео вредну предност домаћину (5:3). Држали су се Новосађани до 8:8, а онда је на сервис дошао Даца који је пореметио игру гостију и донео вредан тријумф Новопазарцима и прво место на табели.

М. Р.

Нови Пазар – Војводина НС семе 3:2 (25:16, 27:25, 16:25, 18:25, 15:10)

НОВI ПАЗАР: Хала “Пендик”, гледалаца: 1.000, судије: Јанковић (Стара Пазова), Т. Поповић (Краљево).

НОВI ПАЗАР: Вукашиновић 16, Сретеновић, Поломац 9, Затрић, Даца 5, Бекрић, Зуковић (л), Божовић, Радосављевић 17, Вилимановић 4, Прушевић, Хамзагић 24.

ВОЈВОДIНА НС СЕМЕ: Симић 17, Вучићевић 3, Бајандић, Стевановић 10, Вемић 6, Кујунџић 17, Пековић (л), Мехић 13, Радовић, Тодоровић, Рудић, Перић 3.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести