Вељко Машуловић, примач Спартака, опоравио се од повреде: Ужелео сам се одбојке

После месец дана паузе примач сервиса Вељко Машуловић вратио се у тренажни процес и биће на располагању тренеру одбојкаша суботичког Спартака Рашку Јовановићу у следећим утакмицама.
odbojka
Фото: ОСС

Због повреде стопала у првој званичној утакмици у домаћим такмичењима ове сезоне, осмини финала Купа Србије против Јединства из Старе Пазове, Машуловић је морао на опоравак, који се, срећом успешно завршио.

– Још раније сам почео лагано да радим, али сам се у четвртак прикључио саиграчима и на тренинзима са лоптом. Од тренера зависи колико ће ми шансе давати, вероватно ћу улазити на кратко када буде затребало, за почетак. Једва чекам да заиграм, ужелео сам се одбојке – рекао је за „Дневник“ Вељко Машуловић.

Млађи од браће Машуловић (старији Немања је играо за Војводину, а и репрезентативац је) овог лета је дебитовао за сениорски национални тим Србије и одиграо је први и трећи викенд Лиге нација.

– Ово ми је било прво лето у таквом ритму, па сам вероватно мало и претерао и зато је и стигла повреда. Свакако ми је играње у дресу са државним грбом и рад са селектором Игором Колаковићем много значио, то је велико искуство за мене и напредак. Сада другачије гледам на одбојку. Први пут сам био у сениорском тиму и није ми било свеједно, али сви саиграчи су ми много помогли, саветовали су ме и лепо прихватили. Сви су врхунски играчи, професионалци и добри људи – описао је прво репрезентативно искуство Вељко Машуловић, који је поред себе имао и саиграча из Спартака Андрију Вуликића.

Није, међутим, на почетку друге сезоне у редовима „голубова” могао да помогне екипи у четири утакмице домаћег првенства и у европском Купу изазивача, у ком су Суботичани у два дуела максималним резултатом 3:0 савладали норвешки Форде и пласирали се у друго коло у ком их чека Фонте Бастардо Азора из Португалије.

– Биће то тежак изазов, али прву утакмицу играмо пред нашим навијачима, који су се ужелели европских утакмица, јер их није било скоро 50 година у Суботици. Верујем у нашу енергију и да ће све зависити од нас за пролазак даље – поручио је Машуловић.

На клупу је ове сезоне дошао Рашко Јовановић, који је заменио Ивицу Јевтића.

– Разумемо се међусобно. Ово му је први пут да води екипу, одлично ради и прилагодили смо се једни другима – рекао је Машуловић.  

Суботичани су за сада и даље без повређеног Вуликића.


Са Радничким у Суботици

У Суперлиги Спартак тренутно има две победе и два пораза, а данас (недеља) ће у петом колу од 18 часова у Дудовој шуми дочекати Раднички.

– Крагујевчани су сваке сезоне у врху и свакако је ово тежак дуел за нас. Надам се да ће публика доћи да нас подржи и помогне да дођемо до победе која нам је у овом тренутку потребна и веома битна – рекао је Вељко Машуловић.

Пето коло Суперлиге

Спартак (С) – Раднички (18)

Црвена звезда – Војводина (18)

Рибница – Партизан 0:3

Ниш – Јединство (СП) 3:2

Таково – Млади радник 3:0

Карађорђе – Борац (С) 3:0


 

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести