(ВИДЕО) ОСВОЈИЛИ ОЛИМПИЈСКО ЗЛАТО, А НИКАДА КАФУ НИСУ ЗАЈЕДНО ПОПИЛИ Вања Грбић открио мало познате детаље о генерацији која је харала светом

На Летњим олимпијским играма у Сиднеју 2000. одбојкашка репрезентација Југославије је освојила златну медаљу, иако је деловало да су момци спремни да "погину" један за другог, то није тако било у реалности.
s
Фото: Youtube printscreen/ N1

Наши репрезентативци у у великом финалу против фаворита русије победили са убедљивих 3:0, по аетовима 25:22, 25:22, 25:20.

Тај меч је остао упамћен и по чудесном потезу  Владимира Грбића..

Иако је на терену све деловало сјајно, Вања је истакао да ван њега атмосфера није била идеална међу одбојкашима.

- Није било сложности... Кад видиш нашу репрезентацију рекао би све савршено. Тако и треба да изгледа зато што се ми нисмо окупили да идемо у кафану, или да пијемо кафу. Ми смо се окупили да свом народу донесемо златну олимпијску медаљу. И радили смо све за то. Кидали... Не мора уопште да значи да ми сви то треба да видимо на исти начин. Али наше деловање треба да се склопи у једно да бисмо дошли тамо где треба да дођемо. То је суштина.

Ми никад нисмо попили једну кафу заједно. Никад нисмо отишли у ресторан да прославимо победу или неки трофеј. Никада... Нисмо били пријатељи. Имали смо озбиљне размирице између себе рекао је Грбић.

(Блиц)

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести