Вучић угостио златне одбојкашице

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић угостио је данас женску одбојкашку репрезентацију Србије, која је у недељу, на Европском првенству у Турској освојила златну медаљу и одбранила титулу европског шампиона.
р
Фото: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

Председник је златне одбојкашице, стручни штаб и представнике Савеза примио у згради Председништва на Андрићевом венцу.

Председник је честитао одбојкашицама освајање златне медаље и поручио им да су успеле у томе да женска одбојка постане једна од наших узданица.

Како је приметио, људи у Србији су навијали свим срцем, а пренос финалне утакмице оборио је све рекордне гледаности.

Одбојкашице Србије освојиле су златну медаљу и поново је постале шампионке Европе, пошто су у недељу у финалу Европског првенства победиле домаћу селекцију Турске 3:2 (21:25, 25:21, 25:21, 22:25,15:13).

Изабранице Зорана Терзића одбраниле су титулу освојену пре две године на ЕП у Азербејџану и Грузији, освојивши укупно трећо злато за Србију на превенствима Старог континента.

Србија је шампионат завршила без иједног пораза, а ова генерација српских одбојкашица играла је финала на последња три велика такмичења: на Олимпијским играма (2016), Европском првенству (2017) и Светском шампионату (2018).

Нове-старе европске шампионке синоћ је дочако хиљаде људи испред Скупштине Београда.

Излазак златних девојака на балкон градске скупштине присутни су поздравили громогласним аплаузом, након чега је уследила химна Србије и ватромет.

Уз песму "Пукни зоро", одбојкашице су са окупљенима прославиле европско злато.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести