Одбојкашки турнир Дунав волеја испунио очекивања

Одбојкаши клуб Дунав волеј по четврти пут био је добар организатор једног од најквалитетнијих турнира у земљи за пионирке и кадеткиње. Од познатијих клубова учетвовали су

 Клек, Црвена звезд, Партизан, Спартак, НС волеј тим, Рода, те Арена из Истанбула, а недостајало је старопазовачко Јединство за потпуни угођај и још већи квалитет у сали новосадске Основне школе “Јожеф Атила”. Првог дана играле су се квалификације, а у другом главни турнир, који су допуниле најбоље екипе из Србије.

Помало неочекивано пионирке Партизана и Црвене звезда изгубиле су мечеве у групама, али потенцијал ових екипа је велики. Екипе из Војводине, са Србијанком из Ваљева (победник Новогодишњег фестивала), биле четири најбоље.

Код кадеткиња је финале било на високом нивоу, а Клек је савладао Црвена Звезда са 2:1. Београђанке су добиле први сет, али су Клечанке у наредна два сета одиграле изванредно и освојиле злато. Треба истаћи да је у финалу виђена изузетна пожртвованост кадетских репрезентативки, с једне стране Рада Перовић (Клек), а са друге Милица Милуновић, Ана Марија Јоњев и Дејана Лекић.

Гошће из Истанбула су се захвалиле за учешће с напоменом да ће доћи и следеће године, а организатори очекују још већи квалитет турнира у 2018. години.

Медаље су поделили истакнути одбојкашки стручњак Милорад Кијац, те Владимир Меденица и Срђан Медан из Новог Сада.Пионирке: 1. Спартак, 2. НС волеј тим, 3. Србијанка, кадеткиње: 1. Клек, 2. Црвена звезда, 3. Рода.

М. Р.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести