АСМИР КОЛАШИНАЦ: Можда мој последњи митинг у Београду;ТОМ ВОЛШ: Желим да оборим рекорд Београдског митинга

Новозеландски атлетичар Томас Волш изјавио је да би волео да обори рекорд Београдског митинга у бацању кугле.
s

Девети по реду "Belgrade Indoor Meeting" биће одржан сутра у Атлетској дворани на Бањици, а на њему ће учествовати 160 такмичара из преко 44 земље. Митинг почиње од 15.30 сати, а ово такмичење налази се на листи светске серије митинга и има сребрни статус. Волш је истакао да ће покушати да сруши рекорд митинга, који је до сада држао Филип Михаљевић из Хрватске.

"Биће ово сјајно такмичење између Балканаца и Комонвелта. Биће узбудљиво видети ко ће победити. Веома сам узбуђен да бацам куглу у Београду. Волим такмичења у овом граду, енергију, публику. Бацање кугле је тешка дисциплина. Пружићемо прави шоу, надам се да ћу у Београду да оборим рекорд Филипа Михаљевића", рекао је Волш на конференцији за медије у Београду, пренео је Српски атлетски савез (САС).

Директор "Belgrade Indoor Meeting-a" Михаило Дудаш изјавио је да је сигуран да ће митинг у Београду да оправда сва очекивања.

"Имамо борбу између земље Комонвелта и наше земље, Новог Зеланда... Такође и у осталим дисциплинама имамо сјајне атлетичаре, Милица ће покушати да одбрани титулу у скоку удаљ. У другим дисциплинама имамо одличне представнике из Србије и осталих земаља. Сигуран сам да ћемо оправдати сва очекивања. Хвала граду Београду, Министарству спорта, нашим спонзорима, без њих ово не би могло да се организује на оваквом нивоу. Најважније је да сви атлетичари имају осмех на лицу, да уживамо у атлетичкој елити у Београду", рекао је Дудаш.

Српски атлетичар Асмир Колашинац је рекао да би ово могло да буде и његово последње такмичење у Београду.

"Ово такмичење ће бити на један начин посебно, с обзиром да сам у 39. години и пуним 40. Постоји могућност да је ово мој последњи митинг у Београду. Потрудићу се да за крај будем најбољи, с обзиром на конкуренцију коју имам, нећу имати притисак око пласмана, већ ћу гледати на свој резултат. Имао сам мањи проблем почетком јануара, али сам га санирао. Једва чекам сутрашњи митинг. Ово ће бити најјача дисциплина на митингу. Очекујем да Том Волш пребаци 22 метра, а да ја будем на нивоу и дођем до 21 метра", навео је Колашинац.

Милица Гардашевић је обећала да ће сутра покушати да досегне до свог личног рекорда у скоку удаљ.

"Браним титулу и радујем се такмичењу пред домаћом публиком. Позивам навијаче да дођу у да подрже све такмичаре, даћемо све од себе. Добра је увертира за ЕП у Глазгову и за Олимпијске игре. Не могу ништа да најављујем, али покушаћу да приђем свом личном рекорду", истакла је Гардашевић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести