Боксерски спектакл у Јагодини: Титула и репрезентација 

ЈАГОДИНА: Квалификационе борбе на појединачном првенству Србије у боксу почињу данас у 15 сати у Јагодини, граду бокса, а место у репрезентацији тражиће чак 130 такмичара.
boks
Фото: Tanjug, ilustracija

Како је новинарима рекао председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин шампиони ће постати репрезентативци и имаће бројна такмичења у току године, а прво од њих је пријатељски сусрет са репрезентацијом Словеније 3. марта у Лазаревцу.

Боровчанин је рекао да су на првенство стигли боксери из "сва четири боксерска региона" Србије, из практично свих клубова. 

"Јагодина је град бокса, а име града у Србији и Југославији, али и широм Европе прославили су боксери Каблова - Коновалов, Меховић, Јелић...и драго ми је што се у овај град враћа бокс", поручио је Боровчанин.

Како је рекао, ово је првенство почетак такмичарске сезоне Боксерског савеза Србије и почетак нечега што треба да врати бокс у Србију.

Он је оценио да ће "велико финале, 24. фебруара у 18.30 уз, директан ТВ пренос заиста бити спектакл који ће гледати цела бивша Југославија, а верујем и да ће дворана бити пуна, а улаз бесплатан".

"Шампиони ће ући у репрезентацију Србије и њих у овој години очекује преко 100 дана такмичења", додао је он.

Боровчанин је рекао и да са овог превенства у Јагодини почиње и пут ка Олимпјским играма у Токију 2020. године, те да он очекује да ће Србија имати представника, можда баш неког са такмичења у Јагодини.

Међу боксерима је и освајач "Златне рукавице" Сандро Полетан из Бањалуке, који на овом шампионату боксује захваљујући двојном држављанству.

Полетан је после мерења изјавио новинарима да очекује добре борбе, али и победу јер се добро припремао. 

И јагодински перспективни млади боксер Александар Коновалов рекао је да га овом првенству "само занима злато".

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести