Бронза за Ковачевића на ЕП у Пловдиву

ПЛОВДИВ: Српски репрезентативац Бранко Ковачевић освојио је бронзану медаљу на Европском првенству за рваче до 23 године, које се одржава у Пловдиву.
s
Фото: Pixabay.com

Рвач београдског Радничког је у категорији до 82 килограма грчко-римским стилом у борби за бронзано одличје савладао Немца Ерика Лесера резултатом 6:3

На путу до медаље у Бугарској Ковачевић је у првом колу био бољи Јермена Гагика Хакобијана, у четвртфиналу је савладао Турчина Самета Јалдирама, а у полуфиналу му је недостајало и мало среће.

У борби са Грузином Беком Гурулијем, резултат је био 3:3, али је Грузин ипак прошао даље, јер је освојио последњи поен.

Резултат Ковачевића у Пловдиву још више добија на значају ако се у обзир узме чињеница да је и на минулом Светском првенству до 23 године, које је одржано у новембру прошле године, такосје освојио бронзу.

Близу медаље био је и Алекса Илић, такође рвач београдског Радничког.

Он је у категорији до 77 килограма грчко-римским стилом у мечу за бронзу поражен од Мађара Криштофера Клањија.

"Након сениорске конкуренције полако градимо континуитет освајања медаља и у млађим категоријама. То је знак да се у српском рвању заиста озбиљно ради. Бранко Ковачевић је био трећи на свету, сад је трећи у Европи, а мало му је недостајало да освоји и сјаније одличје, јер је сигурно био најквалитетнији такмичар у овој категорији. И Алекси Илићу је мало недостајало за медаљу тако да са сигурношћу можемо да кажемо да имамо плејаду младих рвача који ће сигурно на достајан начин у догледно време наследити садашње трофејне сениоре" рекао је селектор репрезентације Србије Милорад Докманац.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести