Данас у Олимпијском селу подигнута наша застава

Застава Србије подигнута је у Олимпијском селу у Пјончангу на свечаној церемонији, чиме је домаћин Игара на симболичан начин пожелео добродошлицу тиму Србије.
zastava
Фото: ОКС

Свечаности су присуствовали председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, генерални секретар Ђорђе Вишацки, као и сви чланови тима Србије на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу, као и председник Светске рвачке федерације и нови члан Извршног одбора Међународног олимпијског комитета Ненад Лаловић.

„Свесни чињенице да Србија нема традицију у зимским спортовима, а имајући у виду каква је конкуренција у свим спортовима на овим Зимским олимпијским играма ми желимо само једно – да спортисти Србије превазиђу сами себе и дају највише од себе тога дана“, казао је Маљковић.

У оквиру церемоније подизања заставе и добродошлице нашем тиму шеф Мисије Олимпијског тима Србије Дамир Штајнер је градоначелнику Олимпијског села Рју Сеунг-мину, члану Међународног олимпијског комитета, уручио ћирилично писмо у дуборезу, а на зиду Олимпијског пријатељства уписао поруку тима Србије, цитат Живојина Мишића "Ко сме тај и може, ко не зна за страх тај иде напред".

Зимске олимпијске игре званично ће почети у петак у подне по средњеевропском времену. Марко Вукићевић и Марко Стевовић ће први на стазу, пошто је спуст заказан за недељу у 11 часова по локалном времену, односно 3 сата иза поноћи по времену у Србији.

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести