Други дан ЕП за млађе сениоре у рвању: Нађ се бори за злато

Србија је обезбедила медаљу на Европском првенству у рвању за сениоре до 23 године, а да ли ће бити сребрна или знатна знаћемо сутра, 6. марта, од 18.15 часова, када ће се наш најбољи млади рвач Себастијан Нађ у финалу категорије до 67. килограма састати са Русом Аленом Мирзојаном.
nadj, fica
Фото: Себастиан Нађ победио Румуна Соломона, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Нађ је рођен у Кањижи и члан је Спартака из Суботице, а у полуфиналном мечу победио је Александра Соломона из Румуније 6:1. Ово је његов највећи успех пошто је пре две године освојио бронзану медаљу на ЕП у Будимпешти.

„Ово ми је највећи успех у каријери. Урадио сам само оно што су ми тренери рекли. Знали смо тактику и за Румуна и за Бугара и за Белоруса. У данашњем финалу састаћу се са европским и светским прваком Русом. До сада се с њим нисам сусретао. Ипак, код куће сам и идем на победу, хоћу злато. Имам срећу да тренирам са најбољим рвачима Штефанеком и Немешом“, рекао је Нађ.

Фото: Дуел Соломона и Нађа, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Нађ је у првој борби елиминисао Бугарина Нестара Недкова Несторова (3:0), потом је у четвртфиналу био бољи од Белоруса Алеиксандра Лиавончука (3:1).

„Пресрећни смо што смо обезбедили бар једну медаљу.Вровали смо у Нађа, пошто је он најбољи у новој генерацији. Ово је велики успех, имамо континуитет освајања медаља“, рекао је селектор Докманац.

Себастијана Коломпара (55 килограма) и Бобана Живановића (130), који су елиминисани у првом колу првог дана, ривали су повукли у репесаж. Коломпар није положио “поправни”, док је Бобан Живановић (130) стигао до борбе за бронзану медаљу, али га је елиминисао Рус Олег Кахаберович Агакханов.

Преостала наша четири такмичара нису успела да прескоче прву препреку: Дејан Петровић (60), Алекса Ерски (72), Бранко Ковачевић (82) и Борис Петрушић (97).

Сутра почиње такмичење за жене, квалификационим борбама у 10 часова, а финалне борбе грчко-римским стилом су од 18 сати. Улаз је бесплатан.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести