ДРЖАВА УЛАЖЕ ПОДЈЕДНАКО У ЗВЕЗДУ И ПАРТИЗАН Вучић: За оба клуба се МНОГО издваја, све остало је тражење АЛИБИЈА за сопствене неуспехе

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да држава улаже подједнако и у Црвену звезду и у Партизан, као и да улаже много новца у оба клуба.
z
Фото: Logo/Ilustracija

Успео сам у томе да цео народ мисли исто што и ја, чак и они који не смеју то да кажу. А то је да улажемо много новца у њих, а да је све остало тражење алибија за сопствене неуспехе, рекао је Вучић на РТС.

Он сматра да је "прича" око Црвене Звезде и Партизана веома успешна.

Зато и улажемо тај новац и срећан сам због успеха и Црвене звезде и Партизана. Али они меру успеха траже у победи над оним другим, односно у поразу оног другога, а не у сопственим успесима, рекао је Вучић.

Он је навео да Партизан добија од државе нешто више новца у фудбалу од Звезде, јер је Звезда имала и веће приходе, али и да постоје разни начини да се гледа на приходе, па тако наводи и да неки од приватника који улажу у та два клуба то раде, јер их је држава замолила.

Увек се трудимо да то меримо на равне части, јер није све у оном новцу који видите на прву, па сад као 'Партизан је добио мање у кошарци'. Није добио мање. Немој да вам причам и о (београдској) Арени која је цена и немој да причам и о приватницима и о свему другом. Добијају подједнако. И држава је поносна на то што улаже тај новац, рекао је Вучић.

Он је истакао да се он лично увек залаже за приватизацију српских клубова, али да  људи то не воле да чују.

То је једина ствар за коју вам кажем унапред да немам снаге да изведем, зато што је опште лицемерје и у нашем друштву. Сви знају да без тога не можемо, нико своју главу неће да потури, оценио је Вучић.

Додао је да Србија улаже пет пута више новца у спорт него што је то био случај до 2012. године.

Задовољан сам због тога, улажемо у рукомет много више, у одбојку много више, у ватерполо много више. Верујем да ће поново доћи велике генерације. И наставићемо то да радимо. За мене је успех десет медаља на олимпијским играма. Не заборавите да смо имали много више и у Рију и у Токију, него што смо имали у Лондону и Пекингу, закључио је Вучић и подсетио да ће награде за злато, сребро и бронзу на ОИ износити 200.000, 80.000 и 60.000 евра.

       

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести