ЕП у гађању ваздушном пушком: Микецу злато и квота за Париз

ТАЛИН: Српски стрелац Дамир Микец освојио је златну медаљу у гађању ваздушним пиштољем на Европском првенству у Талину. Уз титулу освојио је и квоту за Олимпијске игре у Паризу.
m
Фото: serbianshooting.rs

Микец је у квалификацијама као седми ушао у финале са 580 кругова, а у финалу је одлично гађао. После прве серије је био први, затим је после још две серије пао на 3. позицију, а онда се вратио на лидерско место после четврте, када је остало четири стрелца у борби за одличја.

После пете серије као први је ушао у борбу за злато са Азербејџанцом Русланом Луневим, коме је такође припала квота за Париз. У мечу за злато је повео, а онда дозволио Луневу да преокрене и стекне готово недостижну предност од 13:5. Зтаим је нестварно успео да га сустигне и на крају слави са 17:13. Димитрије Гргић је био 18. са 576, а Душко Петров 31. са 574 кругова.

Зорана Аруновић заузела је осмо место у финалу у гађању ваздушним пиштољем. Она је у квалификацијама одлично гађала и као друга са 579 кругова ушла у финале. Међутим у финалу није поновила резултат, после прве серије била је пета, после друге шеста, а а после треће је пала на осму позицију и испала из даље борбе. Бранкица Зарић је била 20. са 567, а Јована Тодоровић 42. са 557 кругова.

У гађању микс парова пушком нико од наших стрелаца није успео да се домогне шансе да се бори за одличје. Теодора Вукојевић и Лазар Ковачевић били су 17. са 626,1 кругом, а колико су квалификације биле неизвесне види се и да их је од шестог места и борбе за бронзу делило 1,6 круга. Андреа Арсовић и Милутин Стефановић били су 34. са 622,7 кругова.

Г. М.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести