ЕП у рвању: Максимовић освојио бронзу

НОВИ САД: Српски рвач Александар Максимовић освојио је бронзану медаљу на Европском првенству у Новом Саду у категорији до 71 килограма грчко-римским стилом, пошто је вечерас у борби за треће место савладао Француза јерменског порекла Еврика Никогјосана 2:1.
Aleksandar Maksimović  Фото: С. Шушњевић
Фото: Фото: С. Шушњевић

Српски ас освојио је четврту медаљу у каријери на шампионатима Европе, трећу бронзану, а има и једно сребро.

Максимовић је у четвртфиналу поражен од Белоруса Павела Лиакха 3:1, али је у репесажу победио Леола Дрмолу из Словачке тушем 7:0 и обезбедио меч за бронзу.


Удовичић: Честитам Макси!

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је Александру Максимовићу бронзану медаљу на Европском првенству у Новом Саду.

Европска бронза за сјајног Александра Максимовића! Честитам Макси, његовом тиму и Рвачком савезу Србије на заузимању места на европском рвачком трону, наводи се у честитки министра Удовичића. 


Претходно, Максимовић је у квалификацијама савладао Давида Теречинског из Пољске техничким тушем 9:1, а у осмини финала био је бољи од Гевкенија Пентореса из Грчке 4:1.

Србија завршава шампионат са три медаље - Кристијан Фрис освојио је јуче златну у категорији до 59, а Давор Штефанек сребрну у категорији до 66 килограма.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести