ЕПСКИ ВИКЕНД НА ПЕТРОВАРАДИНСКОЈ ТВРЂАВИ: Бициклисти у Новом Саду возе за олимписјке бодове

Србија епик серија престижних бициклистичких трка коју организује БК Нови Сад наставља се у суботу и недељу Пошта Србије Петроварадин фортрес фестивалом на Петроварадинској тврђави.
с
Фото: Србија епик

Крем светског планинског бициклизма окупиће се на најатрактивнијој локацији у Европи јер је улог заиста велик – бодови за Олимпијске игре у Паризу које се одржавају овог лета.

Двоточкаши имају још мало времена да побољшају позиције на ранг листама, а прилика за то су им и ове две трке прве категорије Међународне бициклистичке федерације у Новом Саду.

Некима је стаза која обухвата целу тврђаву већ позната, јер се МТБ одржавао ту неколико година уназад, као и Европско првенство 2021. На старту ће се наћи учесници из више од 20 земаља, који ће возити једну трку у суботу, а другу у недељу.

Поред адреналинских надметања, прилику да прођу атрактивном стазом имаће први пут и аматери, док су се најмлађи показали и претходне године. Све више је популарна трка за децу, на којој ће сада малишани имати прилику да освоје бицикл.

Након спортског дела следи забавни, па ће се поред позоришне представе за децу „Мала школа саобраћаја” одржати концерти Жељка Васића и Немање Радошевића.

Србија епик серију подржали су Град Нови Сад - управа за спорт и омладину, управа за културу, управа за привреду, Покрајински секретаријат за привреду и туризам, Пошта Србије, Шкода, Бамби, Роса вода, СИМ Нови Сад, НС графо пром, Хорман, Јасон, Каприоло, Салкано и Протео, а медијску подршку дао је и „Дневник”.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести