ФЕРНАНДО АЛОНСО ПОТВРДИО: Остајем у Астон Мартину!

Двоструки светски шампион и возач Астон Мартина у шампионату Формуле 1 Фернандо Алонсо обелоданио је да неће напустити британски тим на крају сезоне, када му је истицао досад актуелни уговор.
1
Фото: Printscreen/X mreža

Алонсо је потписао нови уговор са Астон Мартином, па ће сарадња бити настављена и у наредном периоду.

Шпанац је са 42 године настарији возач каравана, али је више пута истицао да је мотивисан као никада раније да се такмичи у нади да ће освојити своју трећу титулу.

Алонсо за Астон Мартин вози од 2023. године, после растанка са Алпином. Претходно је наступао још за Минарди, Мекларен (двапут), Ферари и Рено, претечу Алпина, у ком је и двапут понео звање шампиона – 2005. и 2006. године.

У Формули 1 је забележио 32 победе, освојио је укупно 22 пол-позиције и 2.291 бод, а досад је учествовао на 384 Велике награде.

Алонсо је рекордер по броју одвезених километара у Формули 1 и један је од најреномиранијих возача своје генерације.

Астон Мартину се придружио не би ли га та сарадња приближила врху каравана, с обзиром да веома компетитивни аутомобилиста на тријумф чека од Велике награде Шпаније 2013. године.

Осим возачког умећа, синоним за Алонса јесу и неукротива глад за успехом, али и лоши избори (тимова) које је правио у каријери, који су у сарадњи са неповољним тајмингом и околностима допринели да његов резиме не буде још импресивнији.

(Спорт клуб)

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести