Футсалери Србије на корак до Мундијала

Футсал репрезентација Србије остварила је велику и вредну, истина са једним голом, победу против Финске – 1:0 (0:0) у првом мечу баража за пласман на Првенство света које се идуће године одржава у Литванији.
д
Фото: ФСС

У веома захтевном дуелу, “орлови” су пропустили прилику да остваре и убедљивију победу, али и гол предности представља завидан капитал пред реванш меч који се 10. новембра игра у Финској.

- Била је то изузетно тешка утакмица, као што смо и очекивали. Репрезентација Финске је показала да је изузетно дисциплинована и одговорна, екипа која не даје много прилика да се постигне погодак. Знали смо да су физички доминантни, али не баш оволико колико су то приказали у Крагујевцу, као и да су јаки у дуелима. Изгубили смо много дуела поготово у првом полувремену, имали смо проблема и у завршном пасу, доста несигурно, нетачно и непрецизно. Због тога смо имали проблема у првих десетак минута - рекао је селектор Србије Горан Иванчић.

После уводних минута “орлови” су ушли у ритам.

- Правили смо доста прилика, али је тешко било да дамо гол. Морали смо да упутимо много више удараца у оквир гола да бисдмо победили. Практично, није било пуно прилика, а изузетно тешка утакмица.

Већ у уторак Србију очекује реванш у Финској, с тим да ће имати Јована Лазаревића у тиму.

- Сада је много јасније шта нас очекује у Финској. Ово је њихов максимум и они не могу да промене много тога у односу на меч у Крагујевцу. Ми можемо да променимо и коригујемо неке детаље, као и да смо у повољнијој ситуацији од њих. Битно је да одиграмо дисциплиновано, као и да много боље искористимо створене шансе - нагласио је Иванчић.

У 28. минуту једини гол на првој баражној утакмици постигао је Марко Пршић.

- Утакмица је била прилично нервозна, дефинитивно нам је недостајала публика, па су играчи обе екипе без проблема могли да комуницирају међусобно и да се договарају директно на терену. Драго ми је то да смо остварили позитиван резултат, без примљеног гола. Немам праксу да издвајам било кога, пошто је свако у свом сегменту дао допринос, али бих сада то уради и похвалио голмана Немању Момчиловића, који је после седам месеци паузе због повреде имао довољно храбрости и смелости да стане на гол и буде на изузетној висини задатка - рекао је Пршић и додао:

- Не кажем да су нас Финци изненадили, али се показало да су тврди и неугодни, играју агресивно одбрану. Играли су храбро од првог минута, што смо донекле и очекивали. Међутим, изненадили су нас одличном физичком спремом. Што се нас тиче, има простора да игру подигнемо за још један-два степена више.

Остао је још једаљн корак до историјског успеха и пласмана на Мундијал.

- Апеловао бих на све, од играча до стручног штаба, да дамо последњи атом снаге и да изгинемо у Финској и дођемо до циља - истакао је Марко Пршић.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести