Футсалери Србије надиграли Бразил, два гола Пршића

Бразил је пао у, као око пуном, Чаиру, а за убедљиву победу од 3:0 и велико изненађење у пријатељској утакмици заслужена је футсал репрезентација Србије.
е
Фото: Tanjug /Tanja Valič,ilustracija

Највећи посао у антологијској победи изабраника Горана Иванчића против, по многима, најбоље екипе у историји футсала, одрадили су свемогући и невероватни голман Миодраг Аксентијевић са 23 одбране и Марко Пршић који је постигао два гола и асистирао поготку Горана Томића.

Репрезентација Србије је на најбољи начин искористила велику подршку навијача и у првом од два пријатељска меча славила против Бразила. Србија се изузетно бранила против петоструког светстког шампиона, почевши од голмана Аксентијевића који је фанстастичним одбранама издржао почетне налете ривала и унео сигурност саиграчима. Орлови су се потпуно повукли и вребали прилику из контра напада. У 4. минуту је изведен прекид за српску репрезентацију, голман Бразила је интервенисао, али право до Пршића, који је затресао мрежу и дигао пун Чаир на ноге. Драган Томић је у 9. минуту успешно реализовао контру, започету дубоком лоптом до петерца Бразилаца, коју је Пришић одложио за прецизан финиш Горана Томића. Код прва два гола велику улогу имао је и Слободан Рајчевић.

Наши фудбалери су се у другом полувремену потпуно препустили посед лопте Бразилу, коме су сви напади били безопасни. Потпуна пасивност у офанзиви светске велесиле... Батерија, Ферао, Гадеја, Рато и остали бразилски асови на све начине су покушавали да матирају нашег голмана Аксентијевића, који је пред крај утакмице услед једног пројектила повредио и зглоб десне руке, али није дао лопти да уђе у мрежу. Када су Бразилци у финишу кренули на све или ништа, повукли су голмана како би имали играча више у пољу, али такво опредељење је казнио Пршић, када је на својој половини одузео лопту Фернанду и пласирао је у небрањену мрежу. Марко Пршић постигао је погодак 75 секунди пре краја, било је то невероватних 3:0 за Србију.

Наредни пријатељски меч ова два састава је сутра од 19 часова у Београду, у Штарк арени.

Ј. Галић

Србија - Бразил 3:0 (1:0)

НИШ: Дворана „Чаир“, гледалаца: 4.500, судије: Радојчић, Петровић и Николић (Србија), стрелци: Пршић у 16. и 39, Томић у 31. минуту.

СРБИЈА: Аксентијевић, Рајчевић, Пршић, Симић, Томић, Ракић, Антонић, Петров, Матијевић, Весић, Рамић, Лазаревић, Вукадиновић, Радовановић, Кољајић.

БРАЗИЛ: Гуита, Даниел, Батериа, Ферао, Гадеиа, Марлон, Ронаљо, Рато, Сантана, Фернандо, Марлон, Парадински, Фитс.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести