Институт за женски спорт прославио први рођендан

БЕОГРАД: Институт за женски спорт прославио је данас прву годину постојања у СЦ Визура.
izsp
Фото: Инстаграм

У претходних годину дана Институт, чији је идејни творац селекторка кошаркашица Србије Марина Маљковић, организовао је бесплатне тренинге за девојчице у 14 спортова.

Више од 600 девојчица, узраста од седам до 14 година, у седам градова Србије мотивисано је да се бави фижичком активношћу, а са њима је радило више од 30 тренера.

Осим бесплатних тренинга, фокус Института је и на томе да девојчице имају правилан и физички и психички развој.

Оснивач Марина Маљковић из Токија је поздравила све актере Института, тренере, лекаре и психологе, који раде са децом.

"Институт за женски спорт брине о телесном здрављу, али и о менталном здрављу деце. Морате да их слушате пођеднако као тренере и част нам је што имамо изузетну групу људи са нама. Данас сва пажња иде на њих", поручила је Маљковић на прослави рођендана.

"Оно што је најважније, без кога Институт не би постојао јесу ова деца из Београда, Аранђеловца, Кикинде, Пожаревца и из свих осталих градова у Србији. Зато највећи аплауз за вас девојке, што добијате шансу да будете шампионке", закључила је Маљковић.

Павићевић: Поносни на годину постојања Института

Веома смо поносни на ових годину дана постојања, поносни смо на тешку годину иза нас, где смо успели да изведемо 2.000 бесплатних тренинга, рекла је Јелена Павићевић, координаторка Института за женски спорт.

"Ширимо се из недеље у недељу. Тренутно имамо 14 спортова у 10 градова. Како је рекла и Марина Маљковић, у ова тешка времена трудимо се да максимално покријемо целу Србију", рекла је Павићевић Танјугу.

Током првих 365 дана, више од 600 девојчица прошло је кроз неку школу спорта, са њима је радило више од 30 тренера, а до наредног рођендана циљ је да се што више девојчица физички активира.

"Већ у уторак отварамо школе спорта у Новом Саду, а следеће недеље у Краљеву. Да се ширимо што је више могуће, да што већи број девојчица буде укључено. Надам се да ћемо уз Маринину енергију и уз подшку Владе Србије наставити да подржавамо девојчице у спорту и развоју и даћемо им пружити неки здрав живот", закључила је Павићевић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести