Ивана Максимовић Анђушић ужива у улози мајке и не одриче се спорта: Решена да погоди још коју медаљу

Србија традиционално има врхунске стрелце, међу којима је и Ивана Максимовић Анђушић, носилац олимпијског србера и бројних медаља с највећих такмичења. Удата је за кошаркаша Данила Анђушића, повременог члана наше најбоље селекције, а ћерка је прослављеног трофејног олимпијца Србије, такође стрелца Горана Максимовића.
maksimovic
Фото: Youtube Printscreen

- Ова година је због вируса била посебна за моју каријеру, као што је била и за све друге спортисте. Трудила сам се да останем позитивна и стрпљиво чекам  да почну највећа такмичења, на којима имам велике амбиције – каже Ивана.

Њен живот са супругом и двогодишњим сином Филипом одвија се на релацији Србија - Француска. Ивана развија и приватни бизнис у области моде и труди се да одржава спортску каријеру на врхунском нивоу.

- Важно ми је да останем у форми и да сачувам здрав дух. Углавном тренирам током пет дана недељно, рад у теретани ми добро дође да будем у форми за стрељаштво, али и да јурим и носим мог двогодишњака. Тренинзи у стрељани су зими из ваздушне пушке и трају око сат и по, док лети могу да потрају и три пута дуже, а тада пуцам из малог калибра. Ове године је било тешко одржавати тренинг-рутину због пандемије и затварања стрељана и теретана, па сам кондицију одржавала вежбајући код куће.

Каже да је поносна мама и да су она и Данило успели да прилагоде обавезе с одгајањем малог Филипа.

- Ми живимо живот као и раније, само је он сада још слађи и лепши уз Филипа.

Без обзира што има велике обавезе око сина, Ивана има амбиције и на спортском пољу.

- Имам и жељу и потребу да се такмичим и управо сам због тога дошла из Француске у Београд. Учествовала сам у другом колу Купа Србије и постигла очекивани резултат, с обзиром на то да нисам била довољно посвећена стрељаштву у претходном периоду. У фебруару је на програму Европско првенство, али не знам да ли ћу моћи да се такмичим. Трудим се да будем позитивна, имам још жеља и циљева у спортској каријери, а ово је само нека мања пауза, јер сам просто принуђена да тако буде.

На друштвеним мрежама Ивана има много пратилаца, који су током карантина могли да виде како кува, вежба са сином, дели кућне послове с Данилом...

- Живот је другачији него на почетку године, Мој супруг сада тренира два пута дневно и има утакмице, а када је код куће увек ми помогне, посебно тиме што се бави нашим сином. Трудимо се да нам сваки дан буде другачији, волим када кувамо и вежбамо заједно, а с Филипом нема стајања и то ми  дође као целодневни тренинг – задовољна је Ивана Максимовић. 

Н. Мандрапа

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести