Јубиларни 20. међународни турнир и 10. Меморијал „Жељко Николић“

Два јубилеја Џудо клуба Младост из Бечеја у истом дану.
becej dzudo
Фото: Са прошлогодишњег турнира, фото: Приватна архива

То би у најкраћем могло да се каже поводом предстојећег џудо спектакла, који ће се одржати првог октобарског дана на шест татамија под кровом храма спортова крај Тисе. Реч је о 20. међународном турниру у полетарској, пионирској и кадетској конкуренцији, односно 10. Меморијалу „Жељко Николић“.

„Очекујемо више од 500 такмичара из Босне и Херцеговине, Бугарске, Македоније, Мађарске, Румуније, Словачке, Црне Горе, Хрватске и великог броја наших клубова. Имајући у виду узраст такмичара, на татамију ће бити џудо младост Србије и окружења. Свеукупног екипног првака наградићемо великим пехаром, а мање пехаре добиће најбоља женска и мушка екипа у свакој узрасној категорији, док ће најуспешнији појединци у свакој тежинској категорији обе полне конкуренције бити награђени медаљама. Финалисти кадетске категорији биће и новчано награђени. Породица трагично настрадалог пионира Жељка Николића дариваће победника у меморијалној пионирској категорији до 66 килограма“, рекао је у име организатора тренер домаћина Милорад Лончаревић.

Церемонијал свечаног отварања целодневне џудо феште почеће у 10,45 сати, а од 11 сати почеће борбе. Улаз на трибине спортског центра не само да је слободан, већ је и пожељан, јер ће то додатно мотивисати такмичаре да пруже максимум.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести