Канађанин са српским пасошем води јуниорску хокејашку репрезентацију

БЕОГРАД: Репрезентација Србије за играче до двадесет година је у завршној је фази припрема за Светско првенство дивизије 2 групе Б које се одржава у леденој дворани “Пионир” од 10-16 јануара 2018. године, а јуниорску репрезентацију ће предводити Канађанин са српским пасошем Фред Пероун.
hokej vojvodina FF--3121
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Наши оклопници су пред великим изазовом, јер већ у среду на отварању од 20,30 сати играју меч са фаворитима - Хрватском. 

Дан касније, 11. јануара је већ добро позната Шпанија, а након тога следи дан паузе. 

Првенство се наставља 13. јануара против Белгије, а 15. и 16. јануара одмериће снаге са Мексиком и Турском

За љубитеље хокеја на леду сигурно занимљива вест је одабир Фреда Пероуна, за шефа стручног штаба репрезентације. 

Фред је као играч 2009. године имао једну од најважнијих улога у историјском успеху и пласману сениорске репрезентације Србије у дивизију 1. Овога пута, осам година касније, сад већ искусни стручњак ће предводити јуниорску репрезентацију Србије на светском првенству за играче до двадесет година, саопштио је Савез хокеја на леду Србије.

На припремном кампу који је трајао две недеље је учествовало више од педесет кандидата из свих домаћих клубова, као и играчи који наступају у иностранству. 

Стручни штаб поред Пероуна чине још три канадска тренера као и домаћи Никола Главоњић. 

Улаз у ледену дворану “Пионир” за предстојеће Светско првенство је бесплатан и челници савеза желе добродошлицу свим љубитељима овог спорта.

Само први меч против Хрватске играће се од 20.30, док су све остале утакмице на програму са почетком од 20 сати.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести