КИКБОКСЕР БОГДАН ДРАШКОВИЋ ПОБЕДИО НА КУПУ НАЦИЈА У НОВОМ САДУ: Зрењанинац приредио спектакл

Један од најатрактивнијих мечева у петом издању међународног кик-бокс и бокс спектакла „Куп нација“, одржаног у суботу у Новом Саду, био је у дисциплини К1, у категорији 64 килограма, где су снаге одмерили Богдан Драшковић и Никола Стојановић.
1
Фото: Ж. Балабан

Такмичар Клуба борилачких спортова Интернационал Екометал комерц из Зрењанина Богдан Драшковић победио је једногласном одлуком судија и још једном показао да се ради о одличном младом борцу.

– Противник је спреман ушао у ринг и добро се борио. Прва рунда је била његова, али сам у друге две успео да извучем победу. Једино ми је жао што нисам више радио и још више показао шта умем. У сваком случају, задовољан сам победом. Од организатора сам чуо да је наш меч био један од најбољих на ревији и да ће ме поново звати да учествујем – изјавио је за „Дневник“ Богдан Драшковић.

Иако није био на домаћем терену, Богдан је имао огромну подршку са трибина. Публика га је здушно бодрила сваки пут када би кренуо у акцију.

– Било је те вечери у Малој сали СПЕНС-а пуно мојих пријатеља и познаника из Зрењанина. Доста њих ме је први пут гледало уживо и драго ми је да сам оправдао њихова очекивања – истакао је Драшковић.

Млади зрењанински борац недавно се вратио из Португалије где је, као члан репрезентације Србије, учествовао на Светском првенству у кик-боксу. Нажалост, тамо није успео да се домогне медаље. У првом мечу је савладао такмичара из Аустралије, али је у другом, где су пресуђивале нијансе, изгубио од Изреалца, који је био други носилац у групи.

Богдан је прошлог месеца учествовао и на другом по реду боксерском Меморијалу „Мирослав Поповић“, одржаном у београдском хотелу Мајдан. У категорији до 64кг савладао је противника Николу Кнежевића прекидом у четвртој рунди.

– Надам се да ћу у наредном периоду остварити још доста победа, и у боксу и у кик-боксу. Наредне године ме очекује Европско првенство у кик-боксу, које ће бити одржано у Атини, а планирам да изађем и на сва друга међународна такмичења. Очекујем да ћу се на њима показати у најбољем светлу – поручио је Драшковић.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести