Краузер: Долазим у Београд да оборим светски рекорд

БЕОГРАД: Амерички атлетичар Рајан Краузер, двоструки узастопни олимпијски шампион и светски рекордер у бацању кугле (23,37) изјавио је да се нада како ће ризницу трофеја комплетирати на Светском дворанском првенству у Београду.
w
Фото: Youtube Printscreen

Краузер је из различитих разлога пропуштао Светска првенства у дворани, али је одлучан да наступи у Београду на првенству које је на програму од 18 до 20. марта.

"Волим дворанску атлетику, такмичења у затвореном простору уопште, јер је то контролисано окружење, тако да знате да ће време бити добро. Освајање Светског дворанског такмичења ми није успело последњих година, али верујем да ћу у томе успети већ сад у Београду", изјавио је 29-годишњи Американац, а пртенео Српски атлетски савез.

Краузер се такмичио у Београду на куглашком митингу у септембру 2020. године и тада је победио хицем од 22,59.

Један од највећих ривала могао би да му буде млади српски таакмичар Армин Синанчевић, седми на Олимпијским играма у Токију.

"Момци који се такмиче су веома посвећени и изузетно су талентовани. Они ме гурају да будем бољи, а има много момака за које, ако не радим напорно, знам да ће ме надмашити. Имао сам среће што сам протекле две године остао на врху, али знам да морам да радим онолико колико сам и до сада, да бих наставио да покушавам да будем најбољи и да освојим још титула" - истакао је Краузер.

Обарајући светске рекорде, каже, осетио је као да је огроман терет скинуо са себе.

„Било је то пуно напорног рада и посвећености, али осећам да је највећа ствар за постизање светског рекорда била да не притискам себе, да будем опуштен и дозволим да се то деси. И зато у Београду наступам опуштено и нека се деси нови светски рекорд", закључио је Краузер.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести