Лига шампиона: Максимална победа Новосађанки

Стонотенисерке Новог Сада надиграле су Ходоњин са максималних 3:0 у победама, у оквиру другог кола Б групе топ 12 фазе Лиге шампиона.
Дневник/В. Фифа
Фото: Дневник/В. Фифа

Питање боље екипе није се доводило у питање ниједног тренутка - Новосађанке су за три меча изгубиле тек један сет и на тај начин уписале прву победу у елитном такмичењу, после уводног пораза од Меца.

Поене домаћој екипи донеле су Анамарија Ердељи против Маркете Севчикове, Анета Максути против Карин Грофове и Лам Ји Лок против Ане Клемперерове. Стонотенисерке Новог Сада ће у наредном колу играти поново против Меца. Тај дуел на програму је сутра на Спенсу од 18.30 часова. 

Фото: Дневник/В. Фифа

У првом мечу дана, Анамарија Ердељи није имала милости против Маркете Севчикове. Убедљивом игром славила је са 3:0, по сетовима 11:9, 11:8, 11:4. У прва два сета и било је одређених проблема за играчицу Новог Сада, пошто је у оба периода изашла као боља после дефицита од три поена. У трећем сету, међутим, виђена је потпуно другачија прича, па је Ердељи сигурном игром заокружила максималну победу. 

Други поен Новом Саду донела је Анета Максути, у нешто неизвеснијем сусрету. Максути је надиграла Карин Грофову са 3:1, по сетовима 11:8, 9:11, 11:6, 11:9. Одлично је играчица Новог Сада реаговала на губитак другог сета, у којем је водила 9:6, показала менталну снагу и дуплирала вођство свог тима. 

Фото: Дневник/В. Фифа

Тада је на сцену ступила Лам Ји Лок и, уз осцилације у другом сету, такође остварила уверљиву победу. Стонотенисерка из Хонг Конга савладала је Ану Клемперерову са 3:0, по сетовима 11:6, 15:13, 11:6 и донела екипи Новог Сада први тријумф у такмичењу. У првом и трећем сету постојала је само једна играчица, али је зато у другом Лам Ји спасавала четири сет лопте, од чега три везане.

Успела је да превазиђе ту ситуацију, освоји тај део игре, а онда и потврди победу. 

В. М. Петровић 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести