ЛИГА ШАМПИОНА У СТРЕЉАШТВУ: Срби без одличја

Репрезентација Србије ваздушним пиштољем завршила је на четвртом месту финални турнир првог издања Лиге шампиона.
s
Фото: Репрезентативци Србије и Италије, фото: ССС

Наши пиштољаши су у мечу за бронзу поражени од Италијана са 3:0. Италија се на финални турнир пласирала са првог, а Србија са другог места на ранг-листи. Многи су очекивали сусрет ове две селекције у мечу за злато, али обе су поражене дан раније у полуфиналу.

Меч за бронзу је отворен дуелом Паола Моне, трећепласираног на светској ранг-листи, и Димитрија Гргића. Италијан је оправдао улогу фаворита. Повео је са 8:0. Потом је Гргић везао неколико одличних хитаца и значајно смањио заостатак (7:9). Међутим, Мона је у наредне четири серије био успешнији, освојио још осам поена и победио 17:7. У другом сусрету, Марија Верикио је убедљиво са 17:3 победила Бранкицу Зарић, која није успела да понови врло добро издање из полуфиналног дуела са Немачком. Тако је за Србију трећи сусрет, између Дамира Микеца и Федерика Малдинија, првопласираног и петопласираног на светској ранг листи, био „бити или не бити“. Микец је одлично почео и чинило се да ће успети да задржи Србију у борби за бронзу. Водио је 6:0 и 7:1. Али, српски ас није наставио у истом ритму. Малдини је направио велики преокрет и серијом од 10:0 стекао вођство од 11:7. Потом је Микец био за нијансу прецизнији у две узастопне серије и изједначио на 11:11. Малдини је имао више снаге за финиш и победом од 16:12 донео одлучујући поен италијанској екипи.

Зорана Аруновић поново није добила прилику да покаже шта може, баш као ни у полуфиналу. Било је предвиђено да се Зорана у четвртом мечу састане са Саром Констанцо. Међутим, до тог, као ни до евентуалног сусрета микс парова, није дошло, с обзиром да је Италија обезбедила тријумф после прва три дуела.

Г. М.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести