Луис Камилери именован за новог извршног директора Ферарија

МАРАНЕЛО: Произвођач луксузних спортских аутомобила "Ферари" саопштио је данас да је именовао члана управног одбора Луиса Камилерија за новог извршног директора те компаније. 
ferari bogatasi
Фото: pixabay.com

Камилери је на тој функцији заменио тешко болесног Серђа Маркионеа, преноси Ројтерс. 

На хитном састанку, који је сазван након што се Маркјонеово здравствено стање данас погоршало, управни одбор "Ферарија" је такође именовао Џона Елкана, унука оснивача "Фијата" Ђанија Ањелија, за председника, а Камилерију је дао овлашћења да надгледа операције компаније. 

Маркјоне је био и извршни директор и председник "Ферарија".

Био је и председник и извршни директор "Фијат Крајслер аутомобила", компаније која је раније данас саопштила да се његово здравствено стање погоршало. 

Како се наводи у саопштењу ФЦА, њега је на функцији у тој компанији заменио Мајк Менли, који је у компанији био задужен за "Џип".

"У вези са здрављем Серђа Маркјонеа, ФЦА саопштава са дубоком тугом да су се током ове недеље појавиле неочекиване компликације приликом опоравка господина Маркионеа од операције и оне су се значајно погоршале последњих сати", пише у саопштењу.

Како се напомиње у саопштењу, "Маркионе неће бити у стању да се врати на посао".

Наводи се да је Менли именован за новог извршног директора ФЦА и да ће овај Британац наставити са применом стратегије коју је Маркионе изнео прошлог месеца.

Торинска "Стампа" наводи да је разлог смене компликација у опоравку Маркјонеа након операције рамена. Менли је у оквиру ФЦА био задужен за марку возила "Џип" и од прошлог септембра је био члан Управног одбора групације.

Наводи се да су одлуку о смени Маркјонеа донели чланови управних одбора ФЦА, "Ферарија" и "ЦНХ индастријала".

"Стампа" наводи да је 66-годишњи Маркионе, који је у "Фијат" дошао 2004, требало да групацију напусти у априлу наредне године након што скупштина акционара потврди финансијски извештај за 2018, али да и поред тога остане на челу "Ферарија".

"Коријере дела сера" је претходно јавио да је Маркјоне пре три недеље оперисан у Швајцарској, а медијски извештаји указали су да његов опоравак траје дуже него што је предвиђано.

"ЦНХ индастријал" производи опрему за фарме, камионе, аутобусе и друга возила.

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести