Маљковић: Тодоров мој пријатељ, нисам се чуо са Дивцем

БЕОГРАД: Новоизабрани председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић изјавио је данас да првобитно није хтео да се кандидује за ту функцију и да је та "идеја рођена" након што су два велика Савеза - фудбалски и кошаркашки, затражили промену Статута ОКС.
Bozidar Maljkovic
Фото: Olimpijski komitet Srbije

"Ја сам као човек са великим искуством, који је радио у седам држава, изашао у први план. Желим да кажем да је првобитни кандидат Иван Тодоров мој велики пријатељ, заједно смо радили у Звезди и он има велики капацитет. Многи су хтели да нас посвађају, да муте воду између нас, али нису успели. Жао ми је што данас није био ту јер је на путу у Кини. Што се тиче Дивца (досадашњег председника, прим. аут.), нисмо се чули", рекао је Маљковић у првом обраћању новинарима након избора.

Како је навео већ има план рада, прво ће да обилази Србију, а има и заказан састанак у Скопљу.

"Морамо да седнемо, морамо да радимо. Ја имам велику енергију, они који ме прате - биће им добро, а они други - изаћи ће из организације. Правила која сам изнео на Скупштини јесу метафорички присутна, али применићемо их 100 одсто. Не могу све да износим у јавност, јер би то било опасно. Оно што је важно је да увек може боље, не познајем оне који раде перфектно. Зато и мислим, понашајте се као и до сада, да упознам људе, па ћемо онда да мењамо", рекао је Маљковић и открио да је једна од идеја да се направи пул "Олимпијско срце" који ће помагати, пре свега старијим олимпијцима који тешко живе.

Према његовим речима, Милица Мандић, Богдан Обрадовић и Жарко Зечевић које је кооптирао у Извршни одбор и који ће, извесно, да буду нови потпредседници, сада сву енергију треба да примене за опште добро.

"Имаћу у тиму и човека који ће се бавити финансијама. Можда и имам предлог, али у овом тренутку не могу да вам кажем ко је у питању. Нама треба новац, јер иако сам за финансије полу-лаик, видим да је ОКС добијао по 300 милиона динара, а сада 165. Биће борба. Мада, мени и јесте главни изазов када се мало уплашим. Лако је кад те зове Барселона, Реал или Панатинаикос, идеш тамо због величине клуба, али када те зове мањи клуб, као Уникаха или Југопластика где су све клинци, онда је то изазов. Бојим се пред сваку утакмицу и то ми даје снагу да победим", поручио је Маљковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести