Манифестација Tour de Fruška од 20. до 22. маја

НОВИ САД: Први пут на падинама Фрушке горе, од 20. до 22. маја, одржаће се спортско-рекреативна манифестација "Tour de Fruška“ намењена свим љубитељима природе, здравог живота, бициклизма и спорта.
planinski biciklizam, pixabay
Фото: pixabay.com

Како се наводи у саопштењу, већ сада је пријављено више од 500 такмичара, а манифестација се одржава под покровитељством Покрајинске владе, а на иницијативу председника Игора Мировића, с циљем оживљавања Фрушке горе, представљања њених привредних и туристичких потенцијала, али и креирања новог садржаја који ће привући, не само спортисте, већ и породице са децом.

Трке ће стартовати из Врдника, а такмичари и посетиоци имаће прилику да уживају у јединственој природи и откривању лепота тог дела Фрушке горе.

У суботу, 21. маја, у 11 часова, стартоваће „Трејл трка“, за чије су такмичаре организатори припремили шумску стазу дугу 15 километара, којом се до сада није трчало и на неким деоницама је захтевна, али толико да могу да је заврше и они који имају основну физичку спремност.

Тог дана, око 16 часова, биће одржана и „Елиминатор трка“ на стандардним планинским бициклима, која је замишљена као кружна трка у дужини од 665 метара, за шта ће такмичарима бити потребно око три минута. Стартују по четири такмичара и вози се „на испадање“.

Организатори су водили рачуна и о свима онима који уживају у бициклизму, а не желе да се такмиче, па су за суботу у 15 сати припремили старт друмског изазова „Попов цот“, који ће се возити у у дужини од 48 километара, у пратњи полиције, по најлепшим деловима Фрушке горе.

У оквиру ове јединствене манифестације, у суботу у 12 часова, биће организоване две трке за најмлађе учеснике – дечја трка гуралица и дечји полигон спретности.

У недељу, 22. маја, у 11 часова стартује МТБ маратон, за такмичаре жељне изазова. На располагању су три верзије стазе по тежини, од 15, 38 и 58 километара.

Прве две су намењене рекреативцима, док је трећа стаза дуга и знатно тежа, те се препоручује лиценцираним возачима.

У исто време у недељу стартоваће и трка електричних бицикала „Велика награда Врдника“, што це бити прва трка тог типа у Србији. Такмичари који немају електрични бицикл могу унапред да га резервишу или на лицу места изнајме.

Такмичари се могу пријавити најкасније два сата пре почетка сваке трке. Дуж целих стаза биће волонтери који ће бити на располагању такмичарима у случају да им је неоходна помоћ.

Пропратни део манифестације обухвата Ноћни базар, који ће окупити велики број уметника, занатлија, произвођача здраве хране и винара из Покрајине, који ће посетиоцима представити гастрономска богатства Војводине и све њене лепоте и знаменитости.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести