Мар­кез агре­сив­но до по­бе­де у Мото ГП

Марк Мар­кез је на Хон­ди по­бе­дио у 14. тр­ци Мо­то ГП шам­пи­о­на­та у Ара­го­ну, што му је би­ла тре­ћа по­бе­да на овој ста­зи и дру­га уза­стоп­на. Пе­ти три­јумф у се­зо­ни Мар­кез је оства­рио ис­пред Да­ни­ја Пе­дро­се и Хор­хеа Ло­рен­ца.
markes, epa
Фото: Mark Markes, foto: EPA (JAVIER CEBOLLADA)

Ма­ве­рик Ви­ња­лес је с пол-по­зи­ци­је пред тр­ку за­вр­шио на че­твр­том ме­сту, а Ва­лен­ти­но Ро­си се до­мо­гао пе­тог ме­ста. Алеш Еспар­га­ро, Ан­дреа До­ви­ци­о­зо, Ал­ва­ро Ба­у­ти­ста, Јо­хан Зар­ко и Пол Еспар­га­ро ко­мле­ти­ра­ли су ли­сту де­сет нај­бр­жих на ВН Ара­го­на. 

Марк Мар­кез је до по­ло­ви­не тр­ке имао не­ко­ли­ко ин­ци­дент­них си­ту­а­ци­ја, ри­зи­ко­вао је и чак из­ле­тао са ста­зе, али се вра­ћао и на кра­ју агре­сив­ном во­жњом ус­пео да по­бе­ди. То му је би­ла 34. по­бе­да у нај­ја­чој кла­си и, по­сле кик­са у Ве­ли­кој Бри­та­ни­ји, ус­пео је да по­ка­же због че­га је је­дан од нај­бо­љих уче­сни­ка Мо­то ГП шам­пи­о­на­та. 

Ва­лен­ти­но Ро­си је још јед­ном по­ка­зао да је не­са­ло­мив по­сле те­шке по­вре­де фи­бу­ле и ти­би­је пре ма­ње од ме­сец да­на. Вра­тио се на мо­тор и за­вр­шио ме­ђу пр­вом пе­то­ри­цом. Ду­го је др­жао и че­твр­то ме­сто, пре не­го што га је у по­след­њим кру­го­ви­ма пре­сти­гао Ма­ве­рик Ви­ња­лес. Не­ма раз­ло­га да бу­де не­за­до­во­љан, јер је пре са­мо три не­де­ље де­ло­ва­ло да му је се­зо­на већ та­да би­ла го­то­ва.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести