МЕДАЉЕ ЗА МАЛО ИЗМАКЛЕ: Микецу четврто, Аруновићевој седмо место

ВРОЦЛАВ: Српски стрелци су првог дана стрељачког турнира у Вроцлаву у оквиру Европских игара у Кракову забележили добре резултате, али медаље су замало измаке.
с
Фото: Стрељачки савез Србије

Дамир Микец и Зорана Аруновић су се пласирали у финала ваздушним пиштољем. Дамир Микец је био на корак од одличја. Заузео је четврто место, док се Аруновићева пласирала на седму позицију.

Микец је у квалификацијама заузео треће место са 582 кругова, један мање од првопласираног Литванца Страуманиса.

Финала у Вроцлаву се не одржавају по важећим ИССФ правилима, која ће бити на снази и на Олимпијским играма. Европске игре су у надлежности Европске стрељачке конфедерације, која

је задржала формат финала примењиван на свим међународним турнирима од средине прошле сезоне, па до априла ове године.

Финале је подељено у две фазе. Прва се састоји од 25 хитаца. После 15. испадају осмопласирани и седмопласирани, после 20. петопласирани и четвртопласирани, а после 25. трећепласирани и

четвртопласирани. Преостала двојца настављају борбу у мечу за злато.

Микец је током целог финала био у врло изједначеној борби неколико ривала за медаље. Пред 25.хитац је био на трећој позицији, али у последњој серији је погодио „осмицу“, док је Италијан Паоло Мона забележио одличан хитац, избио на треће место и освојио бронзу. Микец обично финала завршава одличним хицима, овај пут је посустао у завршници, али и четврта позиција је

велики успех за олимпијског вицешампиона и европског првака.

Наш други представник, Димитрије Гргић је освојио 25.место.

Дамир Микец је четвртим местом потврдио да је један од најбољих европских и светских стрелаца, а седмо место Зоране Аруновић је такође још једна потврда врхунског квалитета.

Аруновићева, наша једина представница у такмичењима пиштољем за даме, је одлично стартовала у квалификацијама. Потом је попустила, али није изгубила место у финалу, заузела је седмо место у конкуренцији 38 такмичарки, погодивши 575 кругова.

Фото: Олимпијски комитет Србије

За разлику од квалификација, Аруновићева, која је бранила злато са претходних Европских игара у Минску, је на почетку изгубила корак за највећим ривалкама.  

После прве серије од пет хитаца налазила на шестом месту. Наредна серија јој је била боља, али када је почело испадање, на 15.

хицу била је седма и завршила финале.

У првој дисциплини програма, српски миксеви ваздушном пушком су заузели 12, односно 18. место.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести