Међународна кајакашка регата у Бездану: Лиманци и домаћин успешни

Традиционално, 33. пут, се регатом у Бездану означава и почетак сезоне, а од укупно 13 клубова, поред домаћих учествовали су и гости из Мађарске, Хрватске и Словачке.
ККК Лиман/ Миљан Делић освојио сребро
Фото: ККК Лиман/ Миљан Делић освојио сребро

Добар залет за даље изазове ухватили су чланови новосадског Кајак-кану клуба Лиман. На дистанци од 2.000 м, у сениорској конкуренцији Михајло Петовић је освојио бронзу у једноседу. Кадет Миљан Делић обезбедио је сребро, као и Николај Мијаиловић у конкуренцији до 10 година и Кристина Вукашиновић (до девет година).

Домаћин, КК Дунав, такође је имао разлога за задовољство. Елеонора Нађ је у трци сениорки заузела треће место иза ривалки из Мађарске, јуниорка Жофи Хорват имала је исти сценарио, а у надметању са кадеткињама узела је сребро. Јуниори Николас Андрић и Михајло Дадић окитили су се златом, односно сребром.

У категорији до 12 година све медаље припале су такмичарима Дунава – злато Оливер Бездан, сребро Данијел Кантор и бронза Давид Бојић. Одличја су још узели: кадет Вук Перовић бронзу, Ања Локнар сребро и Себастијан Штрауб бронзу код пионира, Леона Киш злато и Андрија Петровић бронзу (до 10 година), Марија Михаела Хорват злато, Панда Кинга бронзу и Адријан Николић бронзу (до девет година). Соња Уртајл из КК Панонија из Апатина освојила је бронзу у кадетској конкуренцији.

Била је ово прва провера млађих категорија пред важне трке на првом државном изборном такмичењу од 13. до 15. априла на Ади Циганлији у Београду.

К. Б.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести