МЕМОРИЈАЛ ЛАЗА КРСТИЋ И МАРИЦА ЏЕЛАТОВИЋ У СПОРТСКОЈ ГИМНАСТИЦИ ОДРЖАН У НОВОМ САДУ: Соколи укупно најуспешнији (ФОТО)

Међународни меморијални турнир "Лаза Крстић и Марица Џелатовић" у спортској гимнастици, 14. по реду, одржан је у сали ОШ "Прва војвођанска бригада у Новом Саду.
s
Фото: Соколско друштво Војводина укупно најуспшеније, фото: Ф. Бакић

Екипно укупно (мушка и женска конкуренција) на Меморијалу су најуспешнији били чланови домаћина, Соколског друштва Војводина из Новог Сада испред данског Хермеса. Код мушкараца екипно славили су вежбачи из јужноафричког Вандерерса испред мађарског Хонведа из Будимпеште и словеначких Руша, а најбоље пласирани српски клуб био је Партизан из Костолца. Код девојака екипно су најбоље биле гимнастичарке Зелене Јаме из словеначке Љубљане испред националног тима Хрватске и Соколског друштва Војводина.

Фото: Девојке Соколског друштва Војводина треће, фото: Ф. Бакић

Код дечака у првој категорји у вишебоју ју најбољи био Виктор Асановић (Партизан, Костолац) испред Уроша Ђорђевића (Топличанин, Прокупље). У финалима по справам најуспешнији је био Павел Попов са два злата (разбој, вратило) и две бронзе (партер, карике), а Ђорђевић је био златни на карикама, сребрни на прескоку и вратилу. У другој категорији славио је Кан Сеферовић (Руше, Словенија), а набољи наш такмичар био је Душан Милојевић (Партизан, Костолац) на 9. месту. У финалима по справама најбољи је био Јеромош Темеши (Хонвед Будимпешта, Мађарска) са два злата (партер, коњ с хватаљкама), сребром (вратило) и бронзом (карике). Наш Драган Лаудис Нанаши (Партизан Жељезничар) био је бронзани на прескоку. У трећој категорији злато је припало Николасу Накову (Левски Спартак, Бугарска), а најбољи српски гимнастичар био је Урош Грујић (Топличанин, Прокупље) на 4. месту. У финалима по справама Грујић (Топличанин) је био златни на прескоку и разбоју, сребрни на коњу с хватаљкама и бронзани на вратилу. У четвртој категорји победио је Кадин Честер (Вандерерс, Јужна Африка), а наш најбољи такмичар био је Андреј Долић (СД Војводина) на 8. месту. Честер је био најбољи у финалима по справама - златни на партеру и прескоку, сребрни на коњу с хватаљкама и бронзани на разбоју. И у петој категорији најбољи је био гимнастичар из Јужне Африке  - Зулу Сибусисо (Вандерерс), а српски најбоqи вежбач био је Филип Кулић (Партизан Жељезничар, Суботица) на трећој позицији. У финалима по справама најуспешнији је био Тин Штрос (Марибор, Словенија) са златом (вратило) сребром (разбој) и бронзом (партер). Кулић је био сребрни на вратилу, бронзани на прескоку и разбоју.

Фото: Ф. Бакић

Код девојчица у првој категорији у вишебоју славила је Јулија Радивојевић (Зелена јама, Словенија), а од наших Дуња Крстић (Победник, Београд) на 16. месту. У финалима по справама најуспшнија је била Радивојевићева са залтом (греда) и два сребра (партер, прескок). У другој категорји злато је припало Кристин Крастевој (Јунак, Бугарска), а од наших гимнастичарки најбоља је била Јелена Радишић (СД Војводина) на 9. месту. У финалима по справама је најбоља била Крастева са два злата (партер, прескок) и два сребра (греда, двовисински разбој). Софија Костић (СД Војводина) била је бронзана на партеру. У трећој категорији прва је била Вита Пријанович (Зелена Јама, Словенија), а најбоља српска вежбачица је била Тара Дракулић (СД Војводина) на трећем месту. У финалима по справама најбоља је била Анђела Живанов (СД Војводина), која је била четврта у вишебоју, са златом (прескок), сребро (греда), бронзом (двовисински разбој). Дракулићева је била сребрна на прескоку и бронзана на партеру. У четвртој категорији злато је припало Ники Кукуљан (Ријека, Хрватска), док је Анђела Јурковић (СД Војводина) била сребрна. Јурковићева је у финалима по справама била златна на партеру и сребрна на прескоку.

Фото: Ф. Бакић

- Веома смо задовољни овогодишњим такмичењем, све је протекло одлично, иако смо имали неколико отказа пред само надметање што због повреда, што због ратног стања (Израел), а и због великог броја такмичара морали смо да повећамо Меморијал за још један дан, па некима није одговарало због школе. Ове године је наступило 253 такмичара и такмичарке из 13 земаља. Наше девојчице из клуба екипно су освојиле треће место и појединачно имамо добрих резултата, истакле су се Тара Дракулић и Анђела Јауковић. И код дечака иммао финалисте на неколико справа, па смо као клуб задовољни с обзиром на велики број учесника - казао је Мирослав Ковачев, председник Соколског друштва Војводина.

Г. Маленовић

Фото: Ф. Бакић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести