МИНИСТАР СПОРТА ЗОРАН ГАЈИЋ УГОСТИО ДЕЛЕГАЦИЈУ ЕУБЦ: Београд поново центар европског бокса

Министар спорта Зоран Гајић угостио је данас председника Европске боксерске федерације (ЕУБЦ) Јоаниса Филипатоса, а главна тема разговора било је предстојеће Европско првенство за жене и мушкарце које ће се од 15. до 29. априла одржати у Београду.
1
Фото: MINISTARSTVO SPORTA/NEDA MILETIĆ

У званичној посети Министарству спорта делегацију ЕУБЦ чинили су председник Филипатос, Максим Чертичовтев - председник Такмичарске комисије,  Драгољуб Радовић- менаџер такмичења, Симион Виорел - супервизор Европског првенства, Ненад Боровчанин – председник Боксерског савеза Србије и Карађорђе Мијаиловић - директор Европског првенства.

Састанку су присуствовали државни секретар Марко Кешељ и шеф кабинета Јован Кнежевић.

"Веома сам срећан што сам у Београду и Србији, осећам се овде као код куће. Мој пријатељ Ненад Боровчанин, председник Боксерског савеза Србије (БСС) је изузетна личност, подигао је бокс у Србији. Сад се спремамо за Европско првенство за жене и мушкарце у Београду, и ја као и сви у ЕУБЦ га подржавамо. Хвала министру Гајићу што даје снажну подршку БСС. Желим свима срећу на првенству, као и после на Олимпијским играма у Паризу. Моја подршка БСС ће бити 24 сата, седам дана у недељи", рекао је Грк.

Министар Гајић је рекао да је у питању контролна посета људи из ЕУБЦ и БСС.

"Колико чујем, све је у најбољем реду што се тиче техничких и услова за организацију ЕП. Разговарали смо и генерално о томе како може да се развија бокс у Србији и каква је улога ЕУБЦ у помоћи БСС. Видим да наш Савез и наши људи са председником Боровчанином на челу уживају велико поверење у међународним боксерским асоцијацијама што је изузетно важно", рекао је Гајић.

Министар је додао да нису само важне медаље које спортисти освајају на великим такмичењима, већ и да наши људи имају ауторитет у светским и европским федерацијама и Међународном олимпијском комитету.

"Можемо да закључимо да бокс, не само резултатима, већ и организацијом међународних такмичења и повећањем броја младих који се такмиче, да заокружује једну комплетну причу у смислу да и преко наших људи који су инволвирани у рад и организацију Европске и Светске боксерске федерације одлично репрезентују државу Србију и све наше квалитете које ми као народ имамо помажући развој бокса на европском и светском нивоу и за то им честитам", закључио је Гајић.

Председник БСС Боровчанин није крио задовољство што ће Београд и Србија после пола века угостити најбоље европске боксере.

"Београд и Србија су спремни за организацију ЕП, после пола века поново ће се ЕП организовати у Београду, у истој дворани, сад реконструисаној "Александар Николић", где је 1973. било одржано ЕП. Србија ће бити поносна, како на наше боксере, тако и на саму организацију ЕП. Убеђен сам да ћемо послати најлепшу слику у Европу и свет из Београда. Захваљујући министру Гајићу, Министарству спорта и председнику Србије Александру Вучићу и Влади Србије ми можемо да организујемо један овакав спектакл на највишем могућем нивоу јер смо добили подршку која нам је неопходна. Без ње бисмо могли само да импровизујемо и да сањамо да достижемо велике резултате. Захваљујући таквој подршци нама остаје да узвратимо добрим резултатима и оправдамо поверење", рекао је Боровчанин.

Очекује се да на ЕП учествује више од 500 такмичара у обе конкуренције.

"Увертира за ЕП биће од 12. до 17. марта у дворани "Александар Николић", имаћемо 63. по реди Београдски победник "Меморијал Бранко Пешић". Сигуран сам да ће то бити права увертира о проба за ЕП и да ће све репрезентације довести најбоље боксере на контролне мечеве", закључио је Боровчанин.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести