Мировић захвалио Фрису и Немешу на медаљама

НОВИ САД:  Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас српске освајаче медаља на европским првенствима у рвању и каратеу Кристијана Фриса и Виктора Немеша и захвалио им на серији успеха, саопштено је из његовог кабинета.
Mirovic sportisti / rvanje karate
Фото: Покрајинска влада

Фрис и Немеш су уз Давора Штефанека освајачи по једне златне, сребрне и бронзане медаљу на Европском првенству у рвању, које је ове године одржано у Новом Саду, а медаље су на Европском првенству за сениоре у каратеу у Турској освојили Сања Цвркот и Слободан Битевић.

Мировић је похвалио њихове успехе и то што су на најбољи могући начин предстаљали нашу земљу, спорт и себе као успешне људе.

Медаље које су освојене показују да и у једној и у другој дисциплини имамо чиме да се поносимо, навео је Мировић.

"Ово је пре свега огроман успех самих спортиста, зато што су они годинама одричући се свега, знањем и ангажовањем вољом и спремношћу дошли до овог успеха", рекао је Мировић и пожелео да им да успехе понове и у будућности. 

Председник Покрајинске владе истакао је да након ових резултата постоји и обавеза да према овим спортовима, који нису у првом плану, као колективни, буде исказан систематичнији однос како би им се значајније помогло у остваривању будућих резултата.

Пет или шест клубова је већ добило значајних средстава из покрајинског буџета, а неће изостати пажња ни када је су питању карате и џудо клубови, који такође постижу резултате, поручио је Мировић. 

Пријему, који је одржан у Покрајинској влади присуствовали су покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, селектор Милорад Докманац, председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић, председник Карате федерације Србије Славољуб Пипер и председника Карате савеза Војводине Страхиња Тепавчевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести