Најбољима на кружној трци на Ушћу додељени пехари

БЕОГРАД: Шкрипа гума, навијање публике и бука мотора ођекивали су данас Ушћем, где је одржана кружна ауто трка "Награда Београда - Ушће 2018", на којој је учествовало више од 100 такмичара. 
usce trka, tanjug
Фото: Танјуг (Видео)

Како се наводи у саопштењу АМС С, после пет сати узбудљиве возње, на стрази дугој 2.325 метара, додељени су пехари у свим класама, као и за пласман у ФИА Централно-Европску Зону (ЦЕЗ), Национални шампионат Србије, отворено Првенство Србије и Шампионат Босне и Херцеговине.

Пехаре су додели помоћник градоначелника града Београда Андреја Младеновић, председник савеза Београда и генерални секретар АМС С Предраг Ђурђев и председник САКС С Станиша Лазарац. 

Како се наводи, овогодишњи шампиони Награде Београда у Националном шампионату су: у класи I Вукашин Стефановиц, класи II Ненад Мијаљевић, класи III Драган Филиповић, класи IV Марко Вукашиновић, класи V Витомир Цветић, класи VII Алекса Радојковић, класа VIII Мирко Миловиновић, класа IX Никола Миљковић.

У Купу Фића Куп 1 најбољи је био Иван Маганић, а Фићин Куп 2. припао је Радиши Радисављевићу. 

За бодовање за Централно европску зону (ЦЕЗ), у класи Д4 1600 првопласирани је Витомир Цветић, другопласирани је Марко Вукасиновић, а трећепласирани је Александар Видосављевић.

У класи Д4 200о првопласирани је Мирко Миловановић, другопласирани је Алекса Радојковић, а трећепласирани Дарко Божиловић, док је у класи Д4 3500 првопласирани Никола Миљковић.

АМС С истиче да није било озбиљнијих инцидената током трке, те да је такмичење прошло у одличној атмосфери и фер спортском надметању.

Награда Београда - Ушће 2018 бодује се за ФИА Централно-Европску Зону (ЦЕЗ), Национални шампионат Србије, отворено Првенство Србије и Шампионат Босне и Херцеговине.

Овогодишњу трку Учсхе организовали су Спортски ауто и картинг савез Србије (САКС С), Ауто-мото савез Србије (АМС С) и Спортски ауто-мото савез Београда уз подршку Скупштине града Београда, Министарства омладине и спорта, Спортског савеза Србије и АМС Осигурања. 

 

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести