НЕМЦИ ПРЕНОСЕ: Мерцедес креће по Ферштапена

Холандски возач Макс Ферштапен има највеће шансе да за воланом Мерцедеса следеће сезоне замени Луиса Хамилтона који ће прећи у Ферари.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Darko Bandic)

Како преноси немачки "АМуС", актуелног шампиона би ка "сребрној стрели" могла да погура афера у вези са првим човеком аустријске екипе Кристијаном Хорнером.

Хорнер је наводно једној колегиници, током дужег временског периода, слао непримерене поруке. Унутрашњом истрагом се дошло до закључка да је невин, али то не прихватају сви.

Међу њима је и Јос Ферштапен, некадашњи возач у Ф1 шампионату и Максов отац, који жели да Хорнер напусти тим.

"Постојаће тензија док је Кристијан део Ред Була. Екипа би могла да буде растргнута док је то случај, да експлодира. Не може надаље овако. Хорнер изиграва жртву, а у ствари ствара проблеме“, рекао је старији Ферштапен за "Дејли мејл".

На вести о доласку Макса у Мерцедес се огласио и први човек тог тима Тото Волф, који не гаји превелике наде.

"Макс у Мерцедесу? Наравно да би то волео, али мислим да шампиони траже најбрже болиде. А он то тренутно има у Ред Булу. Тако да тешко, баш тешко, да је то изводљиво", рекао је Волф.

Ферштапен има уговор са Ред Булом до 2028. године и објективно најбољи болид, па се, осим афере "Хорнер", поставља питање због чега би одлазио из тима који му је донео три шампионске титуле.

Холанђанин је овог викенда на најбољи начин започео нову сезону, славивши у трци за Велику награду Бахреина.

(Б92)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести