Новосадски Џунс најбољи у Српском Крстуру

Џудо клуб Змај из севернобанатског места Српски Крстур био је домаћин и организатор 13. „Змајевог турнира“ на коме је учествовало 112. такмичара из 13 клубова.
Dzudo u Srpskom Krsturu/M. Mitrovic
Фото: М. Митровић/Окршаји на татамију у Српском Крстуру

Поред учесника из војвођанских клубова из Зрењанина, Кањиже, Бачког Јарка, Панчева, Кањиже, Новог Сада и Турије, међународни карактер турниру дали су клубови из Белтинаца (Словенија), Сегедина (Мађарска) и Источног Сарајева (Република Српска).

Турнир је отворио посланик у Народној Скупштини Републике Србије Радован Јанчић. За допринос резултатима на популаризацији џудо спорта председник Џудо савеза Војводине Мирољуб Ничић уручио је признање председнику ЏК Змај Рајку Тодоровићу, а плакету је уручио и Милораду Танацкову из Српског Крстура, док су домаћини уручили признања општини Нови Кнежевац и братском клубу „Третњек“ из словеначког места Белтинци.

Фото: Džudisti novosadskog Džunsa u Srpskom Krsturu/M. Mitrovic

После занимљивих окршаја на татамију, у Сали основне школе „Јован Јовановић Змај“ пехари за најуспешнији и најмасовнији клуб на „Змајевом турниру“ припали су новосадском клуб „Џунс“. Такмичари Џунса освојили су највише одличја. Надметања на „Змајевом турниру“ одвијала су се у узрастима полетараца и полетарки, млађих и старијих пионира и пионирки.

У конкуренцији полетараца за најбољег такмичара на турниру проглашен је Немања Кешанцки из Џунса, код млађих пионира Стефан Толић из Партизан КОТ-а (Кањижа) и код старијих пионира Силард Ури из истог клуба.

М. Митровић

(Текст је део пројекта који је суфинансиран од стране Општине Нови Кнежевац. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Општине)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести