Одржан пети међународни Куп Мола: Србија има солидан подмладак

Рвачки клуб Партизан из Мола био је домаћин и организатор петог међународног турнира (Куп Мола) у грчко римском стилу за такмичаре млађег узраста. На струњачама у хали ОШ “Новак Радонић” надметало се 123 учесника из 18 клубова из Румуније, Словачке и Србије.
rvanje kup mola
Фото: Са надметања најмлађих рвача на Купу Мола, фото: Жолт Чинчик

Од домаћих клубова учествовали су Пролетер (Зрењанин), Потисје (Кањижа), Сента, Херкулес (Горњи Брег), Соко и Раднички (Сомбор), Нови Сад, Црвена звезда, Жандармерија и Раднички (Београд), Витез (Шабац), Фрушкогорац (Сремска Каменица), Омладинац (Ботош), Динамо (Панчево), Змајеви (Петровац на Млави), као и гости из клубаова из Румуније и Словачке.

У конкуренцији су биле рвачке наде дечака, рођених 2009-2010, до старијих пионира рођених 2002-2003. године, као и два узраста девојчица. Код два узраста дечака надметања у 10 категорија бодована су за Куп Војводине. Сви су показали изузетну борбеност, а такође да међу њима има веома талентованих бораца, тако да српски рвачки спорт има сасвим солидан подмладак.

Најбољима, према оцени жирија, додељени су посебни пехари. За најбољег такмичара турнира проглашен је Нео Поч, члан Херкулеса из Горњег Брега. Поч је надмашио све ривале у конкуренцији дечака рођених 2003-2004. године у категорији до 52 кг. Најбољи инострани такмичар је Михаил Гуту из клуба Херакле из Темишвара ( у истом узрасту је победио у категорији до 64 кг), док је за најбољег такмичара из Мола проглашен Владимир Ђаков, освајач бронзане медаље у категорији до 68 кг. Признања су понели и најперспективнији учесници, Марко Ђукић из зрењанинског Пролетера, најбољи у узрасту рођених 2007-2008. у категорији до 32 кг, а од девојчица Исидора Живковић из молског Партизана, која је победила у конкуренцији  2002-2003. годиште у категорији до 50 кг.

М. Митровић

ПројекатАда данасреализовала јеПанонија медиау сарадњи саДневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести