Одржана свечана промоција бициклистичке трке Београд-Бањалука

БЕОГРАД: Свечана промоција бициклистичке трке Београд - Бањалука одржана је вечерас у хотелу "Југославија" у присуству свих учесника из више од 30 земаља.
1
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Директор Бициклистичког савеза Републике Српске Владимир Куваља захвалио се свима на подршци, а посебно граду Београду, држави Србији и Бициклистичком савезу Београда, који су чврсто подржали најквалитетнију трку у региону.

"Србија и Српска остаће повезани док ова трка траје, а  надам се и даље и још јаче", истакао је Куваља.

Градоначелник Београда Александар Шапић у видео поруци обратио се гостима и истакао да му је огромно задовољство што може да подржи трку која спаја један народ у две земље, без обзира на формалну границу, која током трке неће ни постојати.

"Утисак ми је да српски народ са обе стране Дрине никад није био ближи и увек ћу, без обзира на функцију, подржавати ову трку која је пример како се један народ спаја", поручио је Шапић.

Министарка омладине, породице и спорта Републике Српске Селма Чабрић такође је поручила да је трка од изузетног значаја.

"Посебно ми је задовољство што на почетку мог мандата имамо два тако велика догађаја у Бањалуци, бициклистичку трку и тениски турнир и надам се да ћемо следеће године бити још бољи", истакла је Чабрић.

Подршку трци пружио је и шеф представништва РС у Београду  Млађен Цицовић.

О значају трке говори и податак да ће се бодовати за Олимпијске игре у Паризу.

Трка стартује сутра у 12 сати на београдском Тргу републике и прва етапа вози с епреко Обреновца до Бијељине.

Друга је дан касније од Бијељине до Власенице, трећа из Добоја до Приједора, а четврта од Новог Града преко Костајнице, Козарске Дубице и Градишке до Бањалуке.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести