Олимпијске игре младих: Ања Цревар освојила сребро

Ања Цревеар освојила је сребрну медаљу у дисциплини 200 метара мешовито на Олимпијским играма младих у Буенос Ајресу.
anja crevar1
Фото: Ања Цревар на постољу (лево), фото: ОКС

Ања је дистанцу испливала за 2:13.98. Златну медаљу освојила је Израелка Анастасиа Горбенка са временом 2:12.88, а до бронзе је за 2:14.15 допливала Францускиња Сириел Духамел.  

“Осећам се као да сам на седмом небу. Пресрећна сам, посебно што нисам баш ово очекивала јер сам се више спремала за другу дисциплину која ме очекује, однсоно 400м слободно. Поправила сам и време, презадовољна сам”, казала је Ања Цревар по освајању медаље.

Након бронзе стрелца Алексе Митровића Србија има две медаље.

Ању у петак 12. октобра очекује и друга дисциплина на овом такмичењу, 400 метара слободним стилом.

Од осталих резултата Пливачи Мила Медић на 50 метара прсно и Борис Лачански на 400 метара слободним стилом, нису успели да се домогну финала.   

Стонотенисерка Сабина Шурјан стартовала је победом. Она је резултатом 4:3 савладала Словакињу Татјану Кукулкову. Сутра ће се у другом мечу групне фазе сусрести са Американком Ејми Ванг од 20 часова, по средњеевропском времену, а у трећем мечу од 3:30 иза поноћи са Кореанком Ћои Хаеун.

Тенисер Марко Миладиновић поражен је у првом колу сингла од Бразилца Соарес Клиер Јуниор Гилберта резултатом 2:1, по сетовима 6:4, 4:6, 6:2. Сутра ће у дублу, у пару са Белгијанцем Арнауд Бовијем, од 15 часова, играти против франсуског пара.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести