Осморо српских олимпијаца на Светском купу у Чангвону

БЕОГРАД: Србију ће на другом овогодишњем турниру Светског купа, у Чангвону у Јужној Кореји (20-30. април), представљати осморо искусних стрелаца, учесника ОИ 2016.
Arsovic Minhen 2015 FOTO ISSF
Фото: Andrea Arsović, foto: ISSF

Управни одбор ССС прихватио је предлог спортског директора Савеза Драгана Марковића по коме је у саставу четворо стрелаца пушком: Андреа Арсовић (Партизан), Милутин Стефановић, Стеван Плетикосић (обојица „Чика Мата“, Крагујевац) и Миленко Себић (Црвена звезда) и квартет пиштољем: Зорана Аруновић (Олимпик 011), Бобана Величковић (Бор 030), Дамир Микец (Полицајац) и Димитрије Гргић (Академац).

Сем у појединачним дисциплинама, Арсовићева и Стефановић ће се такмичити и у миксу ваздушном пушком, док ће у надметању миксева ваздушним пиштољем учествовати парови Зорана Аруновић/Дамир Микец и Бобана Величковић/Димитрије Гргић.

Шеф стручног штаба репрезентације Драган Доневић је вођа пута, а уз стрелце ће бити још троје тренера: Јелена Аруновић, Јасна Шекарић и Горан Микец.

Турнир у Чангвону је за организаторе уједно и тест такмичење пред Првенство света, које ће у овом корејском граду бити одржано у септембру.

Српски стрелци су, као и многи други са Старог континента, пропустили први Светски куп у сезони, који је у Гвадалахари (Мексико) одржан непосредно после Европског првенства ваздушним оружјем у Ђеру. Трећи СК биће организован у америчкој војној бази Форт Бенинг (7-15. мај), а четврти у Минхену (22-29. мај).

Прихваћен је и  Марковићев предлог састава за Медитеранске игре. На такмичењу које ће од 22. јуна до 1. јула бити одржано у шпанској Тарагони српско стрељаштво ће такође представљати осмочлани, али нешто млађи тим од оног који путује у Чангвон.

Уз Андреу Арсовић и Милутина Стефановића на МИ ће се пушком такмичити Лазар Ковачевић (Јагодина 92) и Милица Бабић (Победник). Пиштољем ће се за медаље на Медитеранским играма борити иста четворка коју очекује СК у Чангвону: Зорана Аруновић, Бобана Величковић, Дамир Микец и Димитрије Гргић. На програму Игара у Тарагони су само дисциплине ваздушним оружјем.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести