Парастонотенисери Србије наставили припреме за Светско првенство

Парастонотениска репрезентација Србије наставила је припреме за Светско првенство.
Г. Маленовић/Са припрема српске и пољске репрезентације у Новом Саду
Фото: Г. Маленовић/Са припрема српске и пољске репрезентације у Новом Саду

У Новом Саду је одрађен још један седмодневни камп, а наши репрезентативци су радили са делом пољског тима у колицима, који ће учествовати на планетарној смотри. Затим се наша репрезентација преселила у Словенију, где ће боравити до 25. септембра, а онда ће се рад наставити, опет, у Новом Саду.

– У међувремену смо добили и коначну листу путника у Гранаду. Наиме, поред петоро репрезентативаца који су се директно пласирали на Светско првенство, а то су Борислава Перић Ранковић, Нада Матић, Митар Паликућа (сви Спин, Нови Сад), Горан Перлић (К2, Зрењанин) и Ана Првуловић (Неос, Нови Сад), вајлд карте су добили Младен Ћирић (Тврђава 021, Нови Сад) и Сања Мијатовић (Спин). Тако да ће седморо репрезентативаца учествовати на Светском првенству, које ће се од 6. до 12. новембра одиграти у шпанској Гранади. Сада ћемо имати више могућности у дубловима и миксовима. Очекујем да освојимо бар једну медаљу, а надам се још којој. Спорт је чудан, све је могуће. После много добрих резултата дође и онај слаб, а некада се деси да буде баш када не треба. Такође, може и да вам се посрећи – рекао је селектор парастонотенсике репрезентације Србије Златко Кеслер и додао:

– Радили смо са делом пољске репрезентације у колицима која ће учествовати на Светском првенству. Задовољан сам како су протекле ове седмодневне припреме са њима, вредно смо радили, као и на припремема које смо одрадили до сада. У Лашком радимо са Словацима, Енглезима, Хрватима и домаћинима Словенцима.

У октобру се планирају још два седмодневна кампа у нашој земљи.

– Пољаци ће, највреоватније поново доћи од 18. до 25. октобра, а имамо преговоре и са Словацима и Хрватима, те једним Холанђанином и Белгијанцем, који такође учествују у Гранади. надам се да ћемо постићи договор и за тре припреме, како бисмо што спремнији отишли на Светско првенство. Пут је планиран за 4. новембар. Надам се да ће сви бити здрави и спремни.

Иначе, Светскко првенство се игра по новим правилима, па су уместо екипног дела на такмичење уврштени дублови у мушкој и женској конкуренцији, као и миксови.

– Непознаница су нам миксеви, али донекле и дублови, које смо играли у оквиру екипног дела шампионата по старим правилима. Наиме, за разлику од жена где је све као и до сада, па играју категорије од 1 до 3 и 4 и 5 заједно, код мушкараца је то ограничено. Код мушкараца могу да играју категорије код којих је збир осам, па тако могу да играју 3 и 5 или две четворке, али не могу две петице на пример. Добро је што је Младен добио вајлд карту, јер у дублу ће играти са Митром, а у миксу са Бориславом. У миску су дозвољене још две категорије код квадриплегичара са збиром четири и збиром десет, а ту ће наступити Митар и Нада, односно Горан и Ана. Нисмо без шансе ни у тој категорији закључио је Кеслер и захвалио се на помоћи Министарству омладине и спорта, Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, Градској управи за спорт, Параолимпијском комитету Србије и спонзорима Енерготехници Јужна Бачка и Ерсте банци.

Текст и фото: Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести