Почиње СП у атлетици; Ивана: Циљ је злато

БЕОГРАД: „Спремни смо за старт дворанског Светског првенства у атлетици. У Арени је урађен прави инжењерски подухват, под је подигнут на четири метра, конструкција је тешка 2.000 тона, уграђено је преко 50.000 шрафова, што говори о самој сложености”, изјавио је председник Српског атлетског савеза Веселин Јевросимовић.
Ivana Spanovic sa zastavom Srbije/Fonet/AP
Фото: Фонет/АП/Ивана Вулета

Шампионат света почиње сутра и трајаће до недеље, уз учешће 680 атлетичара из 137 земаља.

"Хвала Светској атлетици и председнику Себастијану Коу на поверењу. Србија је најмања земља која је добила организацију СП. Морам да се захвалим многима који су нам помогли, председнику Александру Вучићу, Влади Србије, граду Београду, Министарству омладине и спорта, Олимпијском комитету Србије, спонзорима Дунав осигурању, Комтрејду, Вода Вода и Телеком Србија", изјавио је Јевросимовић на званичној конференцији за медије.

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић Вулета, која ће бранити злато из Бирмингема 2019, изјавила је да је циљ јасан - нова титула и да се што више приближи личном рекорду 7,24.

"Очекујем сјајну атмосферу и сигуран сам да ће утисак бити још бољи него 2017. на Европском првенству", рекла је Вулета.

Она је додала да и даље жели да се такмичи и да сматра да још није остварила свој максимум.

"Хтела сам да завршим каријеру тако што освојим злато на Олимпијским играма. Сада имам 31 годину, много се ствари променило. И даље сам у спорту. Мислим да нисам остварила максимум и то је једини разлог зашто сам овде. Све што радим је због љубави. Не желим да се то заврши без правог осећаја", рекла је Вулета.

Први човек Светске атлетике Себастијан Коу истакао је да је узбуђен што ће се атлетичари после четири године поново окупити након што је свет прошао кроз компликована времена и први пут са публиком после СП у Дохи 2019.

"Веома сам захвалан раду локалног комитета, срећан сам што сам у друштву Веселина Јевросимовића, његова је амбиција била да убеди политичаре Србије да се ово организује, такмичио се у скоку са мотком, промовисао је овај спорт у Србији, инвестиције су огромне и знам да није далеко дан када ће Србија тражити огранизацију Светског првенства на отвореном. Ово је део света који разуме атлетику и њену важност у друштву", рекао је чувени британски атлетичар.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести